Poliisilta lisätietoa Espoon kemikaalivaraston iskusta: Yksi epäillyistä vapautettu – tätä tietoa poliisi ei voi vahvistaa

Espoon kemikaalivaraston hyökkäykseen liittyy suuri huumetakavarikko – mitä tapauksesta tiedetään nyt? 13:50

Poliisi on vapauttanut yhden epäillyn Espoon maanantaiseen kemikaalivaraston hyökkäykseen liittyen. Viidestä muusta epäillystä kaksi on jo vangittu ja kolmen vangitsemista käsitellään tänään.

Vapautettu on Suomessa asuva, albanialaislähtöinen mies.

– Poliisin aiempaa arviota, että rikos olisi liitettävissä albanialaiseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen, ei tutkinnan tässä vaiheessa voida vahvistaa, Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo tiedotteessaan. 

Pahoinpitelivät kuljetusyrityksen työntekijää

Rikosepäilyt liittyvät Espoon Karamalmin alueella maanantaina tapahtuneeseen välikohtaukseen, jossa aseistautuneet ja naamioituneet henkilöt hyökkäsivät kemikaalivarastoon ja pahoinpitelivät alueella ollutta kuljetusyrityksen työntekijää.

Varastolle oli saapunut auto, jonka kyydissä oli ulkomailta tullut, sinetöity merikontti. Merikonttia oltiin tuomassa kemikaalivarastolle Helsingin Vuosaaren satamasta. On käynyt ilmi, että hyökkäys liittyi huumeiden salakuljetukseen.

Poliisi löysi kemikaalivarastolta suuren määrän huumausainetta tilanteen jälkeen.

Poliisi otti viisi epäiltyä kiinni Helsingin Olympiaterminaalista maanantaina iltapäivästä. Poliisin mukaan miehet yrittivät poistua maasta. Kuudes epäilty otettiin kiinni muualta.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa yhteistyössä krp:n ja tullin sekä muiden maiden viranomaisten kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat