Poliisilta hyytävä video Mynämäen polttomurhan yrityksestä – "Sit se heitti sytkärin perään"

Mies yritti polttomurhata naisen Mynämäellä 3:53
VIDEO: Poliisin esitutkintamateriaali näyttää, kuinka tapahtumat etenivät

Mynämäen murhayrityksen esitutkinta näyttää kylmäävästi, miten ihmisen päälle roiskutettu polttoaine roihahtaa sytyttäessä.

Poliisi oli tehnyt rekonstruktion, jossa havainnollistettiin polttoaineen leimahtamista.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi eilen murhan yrityksestä miehen, ruiskutti naisen päälle bensiiniä ja sytytti hänet tuleen Mynämäellä heinäkuussa 2023. 28-vuotias Markus Mikael Aaltonen tuomittiin 6,5 vuoden vankeuteen.

Jutun alussa olevalta videolta voit katsoa, miten tapaus eteni poliisin esitutkintamateriaalin mukaan.

”Sit se heitti sytkärin perään”

Teon taustalla oli velanperintää. Jutun alussa olevalla videolla oleva valvontakameratallenne näyttää, miten juuri ennen tekoa vuonna 1995 syntynyt mies käy toverinsa kanssa hakemassa polttoainetta huoltoasemalta.

Uhrin luona osapuolille tuli riitaa ja mies suihkutti OSHEE-urheilujuomapullosta polttoainetta naisen päälle ja sytytti tämän tuleen.

Nainen pystyi soittamaan itse hätäkeskukseen ja kertoi, että mies oli heittänyt hänen päälleen hänen päälleen polttoöljyä tai jotain muuta herkästi palavaa nestettä.

– Ja sit se heitti sytkärin perään, kivuissaan ollut, pahoin palanut nainen kertoi puhelimessa.

Oikeus: ”Elävän ihmisen polttaminen aiheuttaa uhrille kovia tuskia ja kauhua”

Nainen sai laajat palovammat, jotka edellyttivät leikkaushoitoa. Hän oli sairaalahoidossa kolme viikkoa, osan ajasta nukutettuna hengityskoneessa.

Pitkän vankeusrangaistuksen lisäksi polttomurhaa yrittänyt mies tuomittiin maksamaan uhrille 25 000 euroa korvausta kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta ja 8 000 euroa kärsimyksestä. Lisäksi korvauksia määrättiin maksettavaksi erinäisestä tuhoutuneesta omaisuudesta.

– Käräjäoikeus toteaa selvää olevan, että elävän ihmisen polttaminen aiheuttaa uhrille kovia tuskia ja kauhua. Kysymyksessä olevan tilanteen olosuhteissa palo on syttynyt nopeasti, humahdusmaisesti, aiheuttaen vakavat vammat asianomistajalle. Tapon yritys on siten tehty erityisen raa’alla tavalla, oikeuden tuomiossa kirjoitetaan.

Bensan maksanut rikostoveri auttoi sammuttamisessa

Miehen kaveri tuomittiin ehdolliseen vankeuteen avunannosta laittomaan uhkaukseen. Hän oli maksanut käytetyn bensiinin. Hänen ei kuitenkaan näytetty tietäneen aikeesta sytyttää uhri tuleen. Hän oli ajatellut polttoainepulloa käytettävän pelotteluun.

Mies oli ryhtynyt sammuttamaan naista päätekijän sytytettyä tämän. Jos hän ei olisi näin tehnyt arvioi oikeus, että teon seuraus olisi voinut nopeasti olla toinenkin.

Miehen ehdollinen tuomio katsottiin suoritetuksi tämän oltua esitutkinnan aikana kuukausia vangittuna.

Lue myös:

    Uusimmat