Mies yritti murhata naisen polttamalla Mynämäellä

Oikeuden mukaan naisen luo mentiin perimään velkaa. Mies tuomittiin 6,5 vuoden vankeuteen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi tiistaina murhan yrityksestä miehen, joka oikeuden mukaan ruiskutti naisen päälle bensiiniä ja sytytti hänet tuleen.

Kyse oli tapahtumista Mynämäellä viime vuoden heinäkuussa. 28-vuotias pääsyytetty ja toinen, 32-vuotias mies menivät huoltoasemalle ja ostivat moottoribensiiniä urheilujuomapulloon. 

Sitten he käräjäoikeuden mukaan lähtivät tuntemansa naisen luo perimään velkaa.

Miehet olivat olleet naisen asunnolla noin kymmenen minuuttia, kun pääsyytetyn ja naisen välille tuli riitaa. Silloin mies oikeuden mukaan ruiskutti bensiiniä naisen päälle 2–3 kertaa ja sytytti hänet palamaan.

Nainen kertoi, että 32-vuotias syytetty yritti auttaa häntä tulen sammuttamisessa, minkä jälkeen molemmat miehet lähtivät asunnosta. Pahoja palovammoja saanut nainen soitti itse hätäkeskukseen.

Palo syttyi humahdusmaisesti

Syytetyt väittivät, että nainen olisi itse käsitellyt tilanteessa tulta ja syttynyt sen vuoksi palamaan. Käräjäoikeus ei pitänyt tätä uskottavana, vaan katsoi, ettei 28-vuotiaan miehen syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Oikeuden mukaan miehen täytyi ymmärtää, että naisen kuolema voi olla hänen tekonsa varsin todennäköinen seuraus. Oikeus piti tekoa myös erityisen raakana ja julmana.

– Käräjäoikeus toteaa selvää olevan, että elävän ihmisen polttaminen aiheuttaa uhrille kovia tuskia ja kauhua. Kysymyksessä olevan tilanteen olosuhteissa palo on syttynyt nopeasti, humahdusmaisesti, aiheuttaen vakavat vammat asianomistajalle, tuomiossa sanotaan.

Käräjäoikeus tuomitsi Markus Mikael Aaltosen, 28, murhan yrityksestä kuuden ja puolen vuoden vankeuteen. 32-vuotias mies sai neljän kuukauden vankeustuomion avunannosta laittomaan uhkaukseen. 

Oikeuden mukaan mies ei tiennyt, että Aaltonen sytyttää uhrin tuleen. Hänen täytyi kuitenkin olla tietoinen, että asunnolle mentiin ja bensiini ostettiin pelottelutarkoituksessa, oikeus katsoi.

Lue myös:

    Uusimmat