Poliisilta huvittavan rehelliset ohjeet nettihuijauksen välttämiseksi: ”Katso peiliin”

Facebookin huijausprofiilien pauloihin joutuneet miehet saivat poliisilta pettämättömän vinkin, joilla välttää huijatuksi tuleminen.

Huijaustapauksia on selvitelty harmillisen usein ympäri maailmaa – myös Suomessa. Viime toukokuussa nettipoliisi Sami Grönfors varoitti suomalaismiehiä hyväksymästä aivan ketä tahansa kaverikseen Facebookissa.

Nyt Yhdysvalloissa Mainen osavaltion poliisi julkaisi Facebook-tilillään harvinaisen rehelliset ohjeet, joilla välttyä huijatuksi tuleminen Facebookissa.

Huijauksen kohteena ovat miehet, jotka saavat yllättäviä kaveripyyntöjä Facebookissa kauniilta naisilta. Kun kaveripyyntö on hyväksytty, alkavat naiset jutella miesten kanssa ja myöhemmin pyytävät esiintymään kameralleen.

Tämän jälkeen naiset pyytävät uusilta tuttavuuksiltaan rahaa. Kun mies kieltäytyy, alkaa kiristys. Usein nainen uhkaa lähettävänsä miehen itse kuvaamansa videoklipin kaikille miehen Facebook-kavereille katsottavaksi. Tässä vaiheessa muutaman satasen kiristysmaksu saattaa olla helpoin tie ulos.

Yhdysvaltalaispoliisin ohjeet tällaisten huijausten välttämiseksi ovat yksinkertaiset, rehelliset ja jopa hieman hupaisat:

  1. Mene lähimmän peilin eteen.
  2. Katso itseäsi peilistä.
  3. Pohdi rehellisesti, miksi viehättävä filippiiniläisnainen haluaisi sinut Facebook-kaverikseen.
  4. Mene takaisin tietokoneesi ääreen ja poista kaveripyyntö.
  5. Jatka edullisten ruohonleikkurien, moottoripyörien ja avolava-autojen selailua nettikaupoista.
  6. Ymmärrä, että olet juuri säästänyt muun maailman näkemästä jotain, mitä kenenkään ei tarvitsisi nähdä ja tietenkin säästänyt ison rahasumman.

 

***

Hyppönen toivoo esineiden internetin tuovan uhkakuvien lisäksi hyviä juttuja 10:05

Lue myös:

    Uusimmat