Poliisilla uusi erikoisryhmä: Tutkinnassa noin 20 katujengeihin liittyvää huume- ja väkivaltarikosjuttua

Poliisin uudella katujengirikosten tutkintaryhmällä on tutkinnassa noin 20 rikosjuttua 0:36
Rikoskomisario Marko Forss kertoo, että ilokaasun käyttö päihteenä on nouseva trendi katujengiläisten keskuudessa.

Kesällä toimintansa aloittaneella poliisin katujengirikosten tutkintaryhmällä on ollut työsarkaa heti kahden ensimmäisen kuukauden aikana.

– Tutkinnassa on tällä hetkellä parikymmentä juttua, ryhmän toinen tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Marko Forss Helsingin poliisista sanoo illan Rikospaikan haastattelussa.

Ryhmän pöydällä olevat jutut liittyvät lähinnä huume- ja väkivaltarikoksiin. 

Katujengirikosten tutkintaryhmän tehtävänä on estää, paljastaa ja tutkia vakavaa katujengirikollisuutta. 

Ryhmässä on kaksi tutkinnanjohtajaa, kaksi ryhmänjohtajaa ja myös kaksi vararyhmänjohtajaa. Rikostutkijoiden määrä on kymmenen. Lisäksi erikoisryhmään tulee mukaan apulaistarkastaja.

Ilmiö ei ole hävinnyt

Forss kertoo Rikospaikan haastattelussa laajemmin ryhmän toiminnasta, katujengi-ilmiön tämänhetkisestä tilannekuvasta ja millaista mahdollista kasvupohjaa nuorten lisääntyneet ryöstö- ja muut väkivaltarikokset tuovat katujengeille.

– Poliisin toiminta jo ennen meidän ryhmän perustamista on rauhoittanut tilannetta. Tietynlaisesta sirpaloitumisesta voidaan puhua, kun on otettu kiinni tiettyjen ryhmien johtohenkilöitä ja he ovat vankilassa tällä hetkellä. Tottakai se hetkellisesti on rauhoittanut tilannetta, mutta ei katujengi-ilmiö minnekään ole hävinnyt.

– Jos katsoo nuorisorikollisuuden tilannetta tällä hetkellä ja mihin suuntaan se on menossa, se aiheuttaa huolta, kun koko ajan tulee uutta asiakaskuntaa sisään.

Katso Forssin koko haastattelu illan Rikospaikassa klo 22.35 MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomossa. 

Rikospaikassa tänään myös juttu 16-vuotiaan Rasmus Takaluoman katoamismysteeristä, jota keskusrikospoliisi nyt selvittää. Murharyhmä pui Pikku Huopalahden murhatuomiota.

Lue myös:

    Uusimmat