Poliisilla pitkä ja vaiherikas takaa-ajotilanne Lahdessa: Viritetyllä mopolla kaasutellut teini pakeni poliisia sata lasissa

Lahden poliisi kertoo ajaneensa takaa alaikäistä mopoilijaa tovin.

Tilanne sai alkunsa Lahdessa noin puoli kahdelta iltapäivänä lauantaina, kun minicross-tyylisellä mopolla ajanut alle 18-vuotias poika keuli mopolla, josta puuttui myös rekisterikilpi. Tapaus sattui Vapaudenkadulla.

Moottoripyöräpoliisi koitti ensin pysäyttää mopon, jolloin kuljettaja lähti kiihdyttäen karkuun ja kääntyi Huovikadulle. Tuon tien päästä mopoilija luikahti kevyenliikenteen väylää pitkin kohti junarataa ja sieltä kerrostalon pihojen poikki.

Pakomatka jatkui vielä useampien katujen poikki, jossa mopoilija kaasutti kovaa vauhtia jalankulkijoiden välittömästä läheisyydestä.

– Moisionkadulta mopo jatkoi Vihdinkadun talojen lasten leikkialueen läpi suurta nopeutta käyttämällä. Mopo jatkoi matkaansa Vihdinpolulle kevyenliikenteenväylää pitkin, joka alittaa junaradan. Kevyenliikenteenväylältä mopo kääntyi Askonkadulle, kohti Matkakeskusta. Mopo ajoi matkakeskuksen linja-autojen pysäkkialueen läpi Mannerheiminkadulle, jossa poliisin autopartio yritti pysäyttää mopoilijan, poliisi kuvailee sangen vaiherikasta pakomatkaa tiedotteessa.

Liikennevaloista piittaamattomuutta

Pysäyttäminen toisen partion toimesta ei onnistunut, vaan pakomatka jatkui siitä vielä Mannerheiminkadulla jalkakäytävää pitkin. Tuolloin nuorukaisella oli lasissa 100 km/h nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h.

– Lahdenkadun ja Rauhankadun risteyksessä minicrosspyörän kuljettaja ajoi punaisia liikennevaloja päin noin 80 km/h nopeudella, välittämättä muiden tai omasta turvallisuudesta. Lahdenkadun ja Päijänteenkadun punaisista liikennevaloista minicrosspyörän kuljettaja ajoi niin ikään hidastamatta vauhtiaan. Lahdenkadun ja Kolkankadun risteyksessä jatkui sama meno ja kuljettaja ajoi noin 100km/h nopeudella risteyksen läpi välittämättä liikennevaloista.

Poliisin tiedotteen mukaan mopoilija ajoi kaikkiaan ainakin kuudesti liikennevaloista piittaamatta pakomatkansa aikana.

– Lahdenkadun ja Kauppakadun risteyksessä paloi niin ikään ajoneuvoille punainen liikennevalo ja suojatiellä oli useita ihmisiä ylittämässä katua, mutta minicrosspyörän kuljettaja jatkoi risteyksen läpi hiljentämättä.

Takaa-ajo päättyi uimarannalla

Lopulta takaa-ajo päättyi siinä kohtaa, kun mopoilija menetti ajoneuvonsa hallinnan Möysän uimarannalla.

Alle 18-vuotiaan kuljettajan jäätyä kiinni poliisille selvisi, että minicrossiin oli vaihdettu 140cc moottori ja sen valaistus oli puutteellinen. Nuorukainen vietiin poliisiasemalle kiinniotettuna ja hänen moponsa takavarikoitiin.

Poliisi epäilee nuorta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Video: Tämä ääni voi paljastaa, että mopo on viritetty.

Tästä tiedät, että mopo on viritetty 1:06

Lue myös:

    Uusimmat