Poliisilla käsitys Porvoon perhetragedian syystä: "Pystynkö sitä koskaan kertomaan julkisuuteen, on toinen asia"

3:36
Näin perheväkivaltaan voi yrittää puuttua – asiantuntija kannustaa uhreja pyytämään apua

Porvoossa tapahtunutta henkirikosta tutkitaan kahtena murhana. Porvoolaisesta asunnosta löytyi äidin ja lapsen ruumiit, perheen isä ajoi kovalla vauhdilla kuorma-autoa päin Helsingissä viime torstaina. 

Murhan uhreiksi joutuneen kolmekymppinen äiti ja parivuotias poika löytyivät varhain torstaiaamuna perheen kotona Porvoon puutaloalueelta.

Perheen 28-vuotias isä ajoi torstaiaamuna kuolonkolarin Helsingissä. Mies ajoi pienellä henkilöautollaan kovaa vauhtia tien reunassa parkkeerattuna olleen kuorma-auton perään.

Poliisi ei ole kertonut tarkemmin teosta tai siitä, ketä teosta epäillään.

– Tapahtumien kulku on pääosin selvillä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo Keskusrikospoliisista kertoo MTV Uutisille.

Henkirikokset paljastuivat poliisille aamuvarhain, kun poliisi meni perheen puutalossa sijainneeseen kotiin. Aarnisalo ei kommentoi sitä, mistä syystä partio sai tehtävän asuntoon.

Aarnisalo kertoo, että perheen lähipiiriä on vielä kuulustelematta.

Onko poliisilla käsitystä teon syystä tai sen motiivista?

– Kyllä meillä on sekin, mihin se voi liittyä. Pystynkö sitä koskaan kertomaan julkisuuteen, on toinen asia, Aarnisalo toteaa.

MTV Uutisten selvityksen mukaan koko kolmihenkinen perhe asui yhdessä.

Hieman alle 30-vuotias mies oli käynyt peruskoulunsa Porvoossa. Aiemmin hän asui avovaimonsa kanssa Helsingissä ja sitten maaseudulla pienellä paikkakunnalla Porvoon lähellä.

Porvooseen nuori perhe oli muuttanut vasta hiljattain. He asuivat arvostetulla alueella puutalossa. Perheen isä ja pieni poika olivat tuttu näky pihalla leikkimässä.

Perheen isä työskenteli luovalla alalla ja hän oli opiskellut Aalto-yliopistossa. Viitisen vuotta sitten hän sai yhdessä toisen henkilön kanssa arvostetun kansainvälisen palkinnon omalla alallaan.

Perheenäiti aloittanut juuri uudessa työpaikassa 

Murhan uhriksi joutunut 30-vuotias nainen oli työskennellyt opetus- ja media-alalla. Äitiyslomansa jälkeen hän oli jo ehtinyt olla useammassa paikassa töissä lyhyitä jaksoja.

Nainen kertoi itse sosiaalisen median tilillään olevansa kirjoittaja ja lukija. Siitä hän myös oli saanut itselleen ammatin.

Nainen aloitti vasta marraskuussa uudessa työssään. Työkaverit ehtivät tuntea naisen vain parin viikon ajan, mutta jo tuossa ajassa hän oli tehnyt heihin erityisen positiivisen vaikutuksen.

– Hän oli erittäin positiivinen, iloinen ja aurinkoinen ihminen. Hän tarttui innolla työhönsä ja tykkäsi siitä, työkaveri kertoo.

Video: Porvoon perhesurma herättää kysymyksiä – asiantuntija: tällaisia ovat perhetragedioiden syntymekanismit

8:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja