Porvoossa murhan uhriksi joutunut äiti oli juuri aloittanut uudessa työpaikassaan – työkaverit saivat torstai-iltana pahaenteisen puhelun kriisityöntekijöiltä

5:48
MTV Porvoossa – näin kaupungin viestintäjohtaja kertoo Porvoon surevan perhetragedian uhreja

Porvoossa murhan uhreiksi joutuneet äiti ja pieni poika löytyivät varhain torstaiaamuna perheen kotoa Vanhan Porvoon idylliseltä puutaloalueelta. Nainen oli täyttänyt alkuvuodesta 30 vuotta. Perheen pieni poika täytti kesällä kaksi vuotta.

Poliisi epäilee, että äiti ja poika murhattiin kotonaan. Poliisi ei ole toistaiseksi kertonut tarkemmin teosta tai siitä, ketä teosta epäillään.

Perheen 28-vuotias isä ajoi kuolonkolarin torstaiaamuna Helsingissä. Mies ajoi pienellä henkilöautollaan kovaa vauhtia tien reunassa parkkeerattuna olleen kuorma-auton perään.

Kolari tapahtui Kyläsaarenkadulla lähellä Vanhankaupunginlahtea hieman ennen aamukahdeksaa.

Henkirikokset paljastuivat poliisille aamuvarhain, kun poliisi meni perheen puutalossa sijainneeseen kotiin. Poliisi ei ole toistaiseksi kertonut sitäkään, minkä takia partio sai tehtävän asuntoon.

Muuttivat äskettäin Porvooseen

MTV Uutisten selvityksen mukaan koko kolmihenkinen perhe asui yhdessä.

Hieman alle 30-vuotias mies oli käynyt peruskoulunsa Porvoossa. Aiemmin hän asui kuitenkin avovaimonsa kanssa Helsingissä ja sitten maaseudulla pienellä paikkakunnalla Porvoon lähellä.

Porvooseen nuori perhe oli muuttanut vasta hiljattain. He asuivat arvostetulla alueella puutalossa. Perheen isä ja pieni poika olivat tuttu näky pihalla leikkimässä.

Perheen isä työskenteli luovalla alalla ja hän oli opiskellut Aalto-yliopistossa. Viitisen vuotta sitten hän sai yhdessä toisen henkilön kanssa arvostetun kansainvälisen palkinnon omalla alallaan.

Teki vaikutuksen työkavereihin

Murhan uhriksi joutunut 30-vuotias nainen oli työskennellyt opetus- ja media-alalla. Äitiyslomansa jälkeen hän oli jo ehtinyt olla useammassa paikassa töissä lyhyitä jaksoja.

Nainen kertoi itse sosiaalisen median tilillään olevansa kirjoittaja ja lukija. Siitä hän myös oli saanut itselleen ammatin.

Nainen aloitti vasta marraskuussa uudessa työssään. Työkaverit ehtivät tuntea naisen vain parin viikon ajan, mutta jo tuossa ajassa hän oli tehnyt heihin erityisen positiivisen vaikutuksen.

– Hän oli erittäin positiivinen, iloinen ja aurinkoinen ihminen. Hän tarttui innolla työhönsä ja tykkäsi siitä, työkaveri kertoo.

Nainen oli hakenut ja valittu uuteen työhönsä syksyn aikana.

– Hakijoista oli valittu paras ja hän oli todella hyvä työssään, työkaveri kehuu.

Kriisityöntekijä soitti illalla

Työkaverit kuulivat naisen kuolemasta vasta torstai-iltana.

– Kriisityöntekijä soitti illalla ja kertoi, että työntekijämme on menehtynyt. Tuossa vaiheessa ei vielä kerrottu, miten ja missä hän oli kuollut. Yritin kysellä häneltä, mutta hän ei voinut kertoa mitään lisää.

Illan aikana työkaverit näkivät uutiset Porvoon perhetragediasta. Pahat aavistukset alkoivat levitä heidän mielessään.

Tänään poliisi oli yhteydessä työkavereihin ja kyseli naisesta. Työyhteisölle tarjottiin myös kriisiapua aamusta alkaen.

– Meillä oli heti aamusta työpaikalla työterveyshuollon edustaja tukena ja kriisiapua on tarjolla jatkuvasti. Tämä on ollut erittäin järkyttävää meille kaikille, mutta apua on onneksi tarjottu ja sitä on koko ajan saatavilla, työkaveri kiittelee.

Jakoi perhe-elämää somessa

Työkaverit eivät tienneet, että naisella olisi ollut minkäänlaisia huolia perhe-elämässään.

– Emme ehtineet vielä puhua kovin syvällisiä, mutta meille ei tullut olo, että jokin olisi ollut vialla. Hän oli hyväntuulinen koko ajan.

Naisen sosiaalisesta mediasta ei välity myöskään kuva, että perhe-elämässä olisi ollut jotakin vialla. Nainen jakoi somessa kuvia lapsestaan, miehestään, perheen yhteisistä retkistä ja matkoista sekä hänen omasta lukuharrastuksestaan.

Viimeinen päivitys on alle viikon takaa metsäretkeltä.

Naisella tai miehellä ei ole rikostuomioita ainakaan Helsingin tai Itä-Uudenmaan käräjäoikeuksista.

Työyhteisö haluaa osoittaa lämpimät surunvalittelut naisen omaisille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja