Poliisikoiran pidätyskuvasta somehitti – yleisö puolustaa epäiltyä: "100-prosenttisesti viaton!"

Tiesitkö? Videopelit voivat auttaa hidastamaan koiran muistin rappeutumista – katso hellyttävältä videolta kuinka karvaturrit uppoutuvat pelien maailmaan! 1:04
KATSO MYÖS VIDEO: Videopelit ehkä hidastavat koiran muistin rappeutumista! Katso video koirista pelaamassa!

Kun poliisin eväät katosivat, epäilyt kohdistuivat Ice-poliisikoiraan. Karvaturrista julkaistiin pidätyskuva, joka on riemastuttanut monia.

Amerikkalainen poliisikoira nimeltä Ice on herättänyt sosiaalisessa mediassa hilpeyttä pidätyskuvallaan, kertoo Fox News. Koiran väitetään varastaneen jotain eräältä työkaveriltaan.

Pidätyskuva epäillystä lounasvarkaasta

Michiganissa sijaitseva Wyandotten poliisilaitos jakoi viraaliksi menneen pidätyskuvan Ice-koirasta sitä kohtaan kohdistuneiden syytteiden jälkeen.

Julkaisun mukaan poliisikonstaapeli Barwig oli syömässä lounastaan, kun hänet kutsuttiin sellin puolelle apuun. Kun hän palasi takaisin, hän huomasi ateriansa kadonneen. Ice-koiran nähtiin poistuvan huoneesta.

Julkaisussa kerrotaan leikkimielisesti lakitermistöä hyödyntäen, että Ice-koira on vedonnut oikeuteensa vaieta ja että se ei oikeastaan ole suostunut tekemään yhteistyötä tutkinnan aikana. Julkaisun mukaan Ice-koiralla on aiemmin ollut tapana tonkia niitä roskiksia, joihin se pääsee käsiksi. Sitä on aiemminkin syytetty siitä, että se nappaisi ruoat työkaverin hyppysistä näiden kävellessä ohitseen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Julkaisussa vitsaillaan, että poliisilaitos ottaa Facebook-seuraajien kommentit huomioon pohtiessaan, miten tämän tapauksen tutkinnan kanssa edetään.

Somessa uskottiin koiran viattomuuteen

12. tammikuuta julkaistusta päivityksestä on tykätty tähän mennessä yli 22 000 kertaa ja sitä on jaettu eteenpäin yli 12 000 kertaa. Kommentteja on kertynyt niin ikään tuhansia.

– 100-prosenttisesti viaton! Miten kehtaatte panetella sitä tässä asiassa! eräs vitsaili.

– Koiran pitää tehdä se, mitä koiran täytyy, tuumasi toinen vitsiniekka.

– Kuulostaa selkeästi siltä, että se on lavastettu, kolmas laukoi.

Näin poliisipäällikkö kommentoi

Fox Newsin mukaan poliisilaitoksen julkaisu on kerryttänyt laitokselle paljon lisää someseuraajia. Poliisipäällikkö Brian Zalewski kertoo medialle, että päivitys on otettu upeasti vastaan.

Zalewski kertoo, että Ice on ollut laitoksella poliisikoirana pitkään. Se on tuttu näky paikallisille ja rakastettu yhteisön jäsen.

– Moni alkoi heti puolustaa sitä ja käski viranomaisia hylkäämään syytteet, hän kertoo.

Tilannepäivitys viikkoa myöhemmin

Pidätyskuvajulkaisun jälkeen poliisilaitos julkaisi lisää tietoa Icen "tapauksen" edistymisestä. Tässä humoristisella linjalla jatkavassa julkaisussa kerrotaan, että moni on tarjoutunut Icen puolustusasianajajaksi hyvää hyvyyttään. 

– Meitä on uhattu massiivisilla protesteilla, jos etenemme tämän asian tai syytteiden kanssa, julkaisussa kerrotaan.

– Lisäksi yleisön keskuudessa ei uskota Icen olevan syyllinen. Tapausta koskien ei ole videomateriaalia. Näin ollen poliisikoira Ice ei saa syytteitä eikä häneen kohdistu sisäisiä kurinpitotoimenpiteitä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Julkaisussa kerrotaan myös, että paikallinen ravintola toimitti Icelle ihan häntä varten tehdyn voileivän, koska työntekijöiden mielestä Ice ei saanut tarpeeksi ruokaa. Myös Icen ihmiskollegat saivat syödäkseen voileivät!

Pidetty poliisikoira

Fox News jututti myös poliisi Kenneth Groatia, joka huolehtii Icesta. He ovat työskennelleet yhdessä yli kymmenen vuotta. Heidän yhteistaipaleensa alkaessa Ice oli puolivuotias.

– Vaikka Ice on alkanut hieman harmaantua eikä ole partioimassa enää joka päivä, on se silti erittäin vahvasti osa meidän työporukkaamme, Groat kertoo.

– Ice on erittäin hyvin koulutettu ja edelleen pätevä poliisikoiraksi. Se on avustanut lukuisia poliiseja työuransa aikansa. 

Groat kertoo, että Ice on yksi halutuimpia koiria erilaisiin tehtäviin. Zalewskin mukaan se käyttäytyy hyvin, on rauhallinen sekä rakastaa paijaamista ja pallon kanssa leikkimistä. 

Ice pääsee Groatin kanssa myös erilaisiin paikallisiin tapahtumiin ja koulujen kanssa tehtyihin aktiviteetteihin. 

– Ihmiset rakastavat sen näkemistä, Zalewski sanoo.

Katso myös: Alaskalaiset koirat ovat oikein kohteliaita bussimatkustajia!

Alaskalaiset koirat matkustavat bussilla kohteliaammin kuin useimmat ihmiset 2:05
Näistä koirista voi ottaa mallia!

Lue myös:

    Uusimmat