Mainos

Poliisikoira Börje teki taas uroteon – hengenvaarallinen puukotus on nyt muisto vain

Elokuussa työtehtävissä haavoittunut poliisikoira Börje selvitti kaikki poliisikoirien tasotestit ja palasi syyskuussa töihin. Viimeisin uroteko tuli keskiviikkona, kun Börje löysi kadonneen naisen maastosta.

Nelikymppistä naista etsittiin vapaaehtoisen pelastuspalvelun, rajavartiolaitoksen ja Itä-Uudenmaan poliisin yhteistyönä. Börje ohjaajineen löysi naisen parin tunnin etsinnän jälkeen, ja nainen nostettiin turvaan helikopteriin.

Kahdeksanvuotias belgianpaimenkoira Börje sai viime elokuussa Loviisassa tapahtuneessa kiinniottotilanteessa vakavia vammoja, kun murhasta epäilty mies puukotti koiraa useita kertoja. Osa iskuista osui koiran keuhkoihin.

Börje on nyt täysin toipunut iskuista ja selvittänyt poliisikoirien tarvittavat tasotarkastukset moitteetta. Itä-Uudenmaan poliisikoiratoiminnan vastaava Komisario Joni Tonteri kertoo Börjen tuoreimpia kuulumisia.

– Börje voi hyvin. Täällä se on töissä ja ottaa rosvoja kiinni. Se palasi työelämään heti kuntoutuksen jälkeen, Tonteri sanoo.

Börjen eläkeikä lähestyy

Kaikki poliisikoirat testataan säännöllisesti tasotarkastuksissa, joissa tutkitaan koirien jäljestyskykyä, henkilöetsintää, sekä voimankäyttöä. Börjellä ei näkynyt testeissä mitään henkisiä tai fyysisiä vajaavaisuuksia rankan kokemuksen jäljiltä.

Poliisikoirat siirtyvät eläkkeelle noin 10-vuotiaina, joten Börjen mahdollinen eläkeikä alkaa olla lähestymässä.

– Koiran eläkkeelle siirtyminen katsotaan aina tapauskohtaisesti. Iän myötä koiran hitaus ja lihasvoiman käyttö näkyy työtehtävissä.

– Pää menee lujaa, mutta jalat ei tule perässä, Tonteri kommentoi.

Poliisikoirille ollaan kehittämässä uusia suojaliivejä osittain Börjen tapauksen johdosta. Uudet liivit ovat tällä hetkellä vielä testausvaiheessa.

Börje palasi töihin syyskuussa. Katso videolta, kuinka koira tuolloin pärjäsi:

0:21

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja