Poliisikoira Steve pelasti kadonneen henkilön hangesta – löytyi kriittisessä tilassa

Poliisikoira Steve pelasti kadonneen ja itsetuhoisesti käyttäytyneen henkilön Pirkanmaalla.

Sisä-Suomen poliisi kertoi tänään Facebook-päivityksessään saaneensa jouluviikolla tehtävän kadoksissa olleen ihmisen löytämiseksi.

Hätäkeskuksen mukaan henkilö oli uhannut yöllä vahingoittaa itseään ja poistunut asunnosta maastoon mukanaan runsaasti lääkkeitä.

Steve löysi kadonneen kriittisessä tilassa

Tehtävälle lähteneillä poliisipartioilla ei ollut tietoa henkilön tarkasta sijainnista eikä häntä voitu hätäpaikantaa.

Oman haasteensa olosuhteisiin toi myös jäinen maa, koska jalkineenjälkiä ei ollut havaittavissa, mistä olisi voitu päätellä kulkusuuntaa, poliisi kirjoittaa päivityksessään.

Etsinnöissä mukana ollut poliisikoira Steve sai kuitenkin hajujäljen ja löysi kadonneen noin puolen kilometrin päästä makaamasta lumihangessa.

– Henkilö oli kylmissään, tajunnantaso oli heikko ja lisäksi oli epäilys myrkytystilasta.

Löytyneen henkilön ruumiinlämpö oli laskenut 30,6 asteeseen, ja hänen hallustaan löytyi useita tyhjiä lääkeliuskoja.

Ensihoito kuljetti henkilön kiireesti tehohoitoon.

Koiran nopea toiminta pelasti ehkä hengen

Poliisi arvioi, että juuri koiran ja sen ohjaajan ammattitaitoinen toiminta pelastivat ehkä jopa etsityn henkilön hengen.

Ilman poliisikoira Steven ja ohjaajan ammattitaitoa olisi kohdehenkilön löytymiseen kulunut todennäköisesti liian paljon arvokasta aikaa, ja näin ollen aiheuttanut vieläkin vakavamman hengenvaaran tai jopa menehtymisen, poliisi kirjoittaa.

Sisä-Suomen poliisi muistuttaa, kuinka tämä oli jälleen yksi osoitus poliisikoiran korvaamattomasta avusta ja poliisikoiraohjaajien tärkeästä työstä koulutuksen eteen.

Lue myös:

    Uusimmat