Poliisihevonen ei suostu nousemaan ylös ennen kuin on saanut kupposen teetä: ”Vasta kun tee on juotu, Jake on valmis uuteen päivään"

Poliisilla palkittiin kuukauden työntekijä: Poke-hevonen 1:18
Poke-hevonen sai aiemmin tänä vuonna kuukauden työntekijän palkinnon Helsingissä.

Jake-hevonen haluaa teensä tilkalla rasvatonta maitoa ja kahdella sokerilla.

Isossa-Britanniassa Jake-niminen poliisiratsu on todellakin aito britti. Se ei nimittäin suostu nousemaan aamuisin ylös ennen kuin saa kupposen kuumaa teetä. Asiasta uutisoivat muun muassa 7 News ja Daily Mail.

Poliisit osaavat ratsun tilauksen ulkoa

Jake on 20-vuotias hevonen, joka on ollut Merseysiden poliisin ratsuna Liverpoolissa viimeiset 15 vuotta. Jake tunnetaan tavastaan juoda teetä aamuisin.

Konstaapelin mukaan Jake odottaa joka aamu tallissaan teeannostaan sen omasta, erityisestä mukista nautittuna. Jake haluaa teensä rasvattomalla maidolla sekä kahdella sokeripalalla. Lisäksi teehen laitetaan kylmää vettä, ettei se olisi hevoselle liian kuumaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

– Jake on yksi meidän kahdestatoista hevosestamme. Sitä voi todellakin kuvailla hevoseksi, jolla on paljon luonnetta. Me olemme kaikki oppineet sen teetilauksen. Jake on tyytyväinen yhteen sokeriin, mutta on onnellisempi, jos teessä on sokeria kaksi palaa, kertoo Merseysiden poliisipäällikkö sekä kouluttaja Lindsey Gaven.

– Vasta kun tee on juotu, Jake on valmis uuteen päivään.

Jos joku seisoo tallissa muki kädessään, Jake yrittää Gavenin mukaan kaikkensa saadakseen siemaisun kupposesta.

Jake on ollut työtehtävissä muun muassa jalkapallo-otteluissa. Ensi vuonna Jake jää eläkkeelle poliisiratsun urastaan, mutta joka aamuinen teekupponen taitaa pysyä osana arkirutiinia.

Lue myös:

    Uusimmat