Poliisien tehovalvonta mopoille kannatti: kolme kaahasi pakoon, useita rekisterikilpiä poistettiin ja kymmenille määrättiin sakkoja – huonosti käyttäytyvät teinit häiritsivät poliisityötä

7:37
MTV Uutiset Live kertoi eilen hurjien ylinopeuksien lisääntyneen, vaikka korona-aika on vähentänyt liikennettä

Länsi-Uudenmaan poliisi suoritti perjantai-iltana tehostettua mopoliikenteen valvontaa.

Useita tunteja kestäneen valvonnan aikana poliisi tarkasti noin 70 mopoa.

Kolme kuljettajaa taisi tietää, ettei heillä ole puhtaat jauhot pussissa ja yritti paeta poliisia. Takaa-ajojen jälkeen kaikki heistä saatiin kuitenkin kiinni.

60-luvulla syntynyt kortiton mies ajoi moottoripyörällä Espoossa ja hänen hallustaan löydettiin amfetamiinia. 14-vuotias teini puolestaan kaahaili rekisteröimättömällä ja vakuuttamattomalla moottoripyöräksi luokiteltavalla crossipyörällä Tammisaaressa. Kolmannella, myöskin Tammisaaressa, karkuun yrittäneellä kuljettajalla oli puolestaan allaan viritetty mopo.

Kaikkia kolmea tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Lisäksi ensimmäisenä mainittu kuski saa syytteen huumausainerikoksesta, jonka vuoksi hänet otettiin myös kiinni.

Teinit häiriköivät valvontaa

Kaiken kaikkiaan valvonnan aikana kahdeksan kuljettajaa määrättiin ajokieltoon ja sakkoja ja rikesakkoja kirjotettiin 44 kappaletta. Seitsemän mopoa oli liikennekelvottomassa kunnossa kehnojen jarrujen vuoksi ja rekisterikilpiä poistettiin 16 moposta.

Kaikilta osin valvonta ei kuitenkaan mennyt täysin suunnitelmien mukaan.

Poliisin mukaan nuoriso tuli häiritsemään valvontaa Tammisaaressa. Tiedotteessa kerrotaan, että kolme teiniä käyttäytyi niin häiritsevästi, että heidät jouduttiin kuljettamaan poliisiasemalle ja heille määrättiin sakot niskoittelusta.

Poliisi haluaa muistuttaa kaikki vanhempia, jotka esimerkiksi hankkivat jälkikasvulleen rekisteröimättömiä crossipyöriä, että he ovat velvollisia huolehtimaan siitä, ettei niillä ajella yleisillä teillä. Osalla viritettyjen mopojen haltijoista vanhemmat ovat tukeneet virittelyä. Poliisi kertookin joutuneensa muistuttamaan useita vanhempia sakoilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja