Mainos

Poliisi: Venäläismiehet murtautuivat lukittuihin autoihin erikoisella laitteella

Kolme venäläismiestä murtautui kauko-ohjattavalla mekanismilla autoihin ja varasti niiden sisältä omaisuutta. Poliisi ei ole vielä kertonut laitteesta tarkempia tietoja.

Poliisin tiedotteen mukaan Lappeenrannassa varastettiin lukitun venäläisen henkilöauton sisältä omaisuutta kaupan parkkipaikalla joulukuun puolivälissä.

Auton omistajan mukaan auton ovet olivat olleet lukittuina. Autossa ei kuitenkaan näkynyt murtojälkiä. Poliisilla on myös tutkinnassa Lappeenrannassa aikaisemmin tapahtuneita vastaavia tekoja. Tutkintaa on tehty yhdessä rajavartiolaitoksen kanssa.

Poliisi otti kiinni 15.12.2016 kolme venäläistä mieshenkilöä, joiden epäillään anastaneen omaisuutta lukituista autoista Lappeenrannan alueella. Miesten käytössä olleesta henkilöautosta löytyi venäläisen henkilöauton sisällä ollut omaisuus.

Miesten epäillään avanneen autojen lukitus omalla kauko-ohjattavalla mekanismilla. Poliisi on saanut haltuunsa tämän miesten hallussa olleen laitteen.

– Euroopassa tällaista ilmiötä on havaittu jo aiemmin. Nyt se on rantautumassa Suomeen, rikoskomisario Teemu Liikkanen Kaakkois-Suomen poliisista kertoi Ylelle.

Liikkanen ei tutkinnan tässä vaiheessa ottanut kantaa siihen, millä mekaniikalla toimivaa laitetta Lappeenrannassa oli käytetty.

Kaikki miesten epäillyt rikokset Suomessa ovat kohdistuneet Venäjän kansalaisiin. Poliisi epäilee, että miehet ovat seuranneet kohteita jo ennalta, kun nämä ovat asioineet kaupungilla. Kaikissa varkauden kohteina olleissa autoissa oli sisällä aiemmin ostettuja tavaroita.

Kiinni otetut kolme venäläistä miestä on käännytetty Suomesta ja heidät on toimitettu takaisin Venäjälle. Poliisin esitutkinta on vielä kesken.

Poliisi muistuttaakin ihmisiä siitä, että arvokasta omaisuutta ei pitäisi jättää autoon vartioimatta. Joulun alla ihmiset ovat ostoksilla ja autojen sisälle jätetään usein hyvinkin arvokkaita esineitä.


***

0:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.