Hävytön autovarkaus: Murtovarkaat veivät paloasemalta hälytysajoneuvon, jota tarvitaan pelastustöissä

Pitkäkyntiset veivät Mikkelistä eilisyönä pelastusviranomaisten punaisen miehistönkuljetusauton.

Autovarkaus tapahtui Haukivuoren paloasemalla osoitteessa Paloasemantie 48, jonne rosvo tai rosvot olivat murtautuneet. Vääriin käsiin päätyi Mercedes-Benz Vito -merkkinen auto rekisterinumerolla NLC-663. Pelastuslaitoksen punaisessa autossa on sivussa valkoinen raita ja sekä sivussa että takana merkintä ES167. Auton katossa on merkintä RES167.

Auto on viety paikalta iltayhdeksän ja aamukuuden välisenä aikana.

Poliisi ei muista vastaavaa tapausta

Rikosylikonstaapeli Ismo Venäläinen kertoo, että viranomaisen ajoneuvoon kohdistuvat varkaudet ovat hyvin poikkeuksellisia. Hän ei ole varma, onko heidän poliisilaitoksellaan ollut vastaavaa tapausta selvitettävänä koskaan aiemmin.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä moottorikulkuneuvon käyttövarkautena. Auto on ilmeisesti saatu käyntiin sen omilla avaimilla.

– Tämä on 2018-vuosimallin auto, niin avaimillahan se on pitänyt viedä. Mistä ne avaimet on saatu, sitä en vielä tiedä, Venäläinen sanoo STT:n haastattelussa.

Venäläisen mukaan paloaseman lähialueella kello 01.20 otetussa valvontakameran kuvassa näkyy miehen kävelyä, joka saattaa liittyä auton varastamiseen. Alueen valvontakameroita tutkitaan parhaillaan.

Poliisi pyytää vihjeitä pelastajien työvälineen löytämiseksi

Onneksi pelastuslaitoksen ajoneuvot on helppo tunnistaa muusta liikenteestä, ja Venäläinen uskoo, että kun kuva viedystä autosta päätyy julkisuuteen niin tietoja sen olinpaikasta alkaa tulla.

Asia on tärkeä, sillä nyt Haukivuoren paloasemalta käytännössä puuttuu pelastustyöntekijöiden liikuttelussa käytetty auto, ja paloasema joutuu toimimaan puutteellisella välineistöllä.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista suoraan hätänumeroon 112.

Juttua päivitetty 6.9.2020 kello 12.35: Juttuu päivitetty STT:n tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat