Poliisi varoittaa: Valepoliisien lisäksi vauhdissa on ollut myös valepankkivirkailija – oli väittänyt korjaavansa virheellisen maksutapahtuman

Entiseltä romanirikolliselta tiukka viesti valepoliiseina esiintyville:"Lopettakaa se välittömästi" 1:33
Entinen romanirikollinen antoi valepoliiseille tiukan viestin Rikospaikassa.

Valepoliisit ovat kalastelleet ikäihmisiltä pankkitietoja myös helmikuussa, tiedottaa Helsingin poliisi. Lisäksi poliisi on saanut tietoonsa tapauksen, jossa huijari on esiintynyt pankkivirkailijana.

Poliisin mukaan tietoon on tullut useita tapauksia, joissa pääosin iäkkäiltä ihmisiltä on pyritty saamaan pankkikortin, pankkitilin tai verkkopankin tietoja poliisina esiintyen. Osassa tapauksista huijarit ovat käyneet jopa kotiovella.

– Huijarit ovat väittäneet selvittävänsä rikosta tai virheellistä maksua ja tarvitsevansa tietoja tilanteen korjaamiseksi, rikoskomisario Kari Martikainen kertoo poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan ainakin kahden henkilön pankkitililtä on onnistuttu nostamaan tai käyttämään satoja tai tuhansia euroja.

Poliisi kertoo törmänneensä myös tapaukseen, jossa huijari esiintyi poliisin sijasta pankin työntekijänä. Huijari oli väittänyt korjaavansa uhrin virheellisen maksutapahtuman.

– Tässä yhteydessä on tärkeää muistuttaa, että pankin, poliisin tai minkään muunkaan viranomaisen edustaja ei koskaan pyydä puhelimessa, netissä tai kotiovella pankkikortin, pankkitilin tai verkkopankin tietoja. Mikäli joku esiintyy poliisina ja pyytää kyseisiä tietoja, asiasta tulee tehdä viipymättä rikosilmoitus. Jos henkilö ilmoittaa tulevansa käymään, soita hätänumeroon ja pyydä sitä kautta oikea poliisi paikalle, poliisi muistuttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat