Valepoliisit huijaavat ihmisiä Pohjanmaalla – ikäihmisiltä kyselty luottokorttitietoja ja verkkopankkitunnuksia

Pohjanmaan poliisi tiedottaa että sen tietoon on tullut tapauksia, joissa poliisiksi tekeytynyt henkilö on pyytänyt vanhusten verkkopankkitunnuksia.

Huijauksissa poliisiksi tekeytynyt henkilö on kysynyt verkkopankkitunnuksia, niihin liittyviä tunnuslukuja tai pankki- ja maksukorttien tietoja vedoten esimerkiksi keksittyyn rikosuhkaan, jonka takia pankkitilillä oleva varallisuus on vaarassa, kertoo Pohjanmaan poliisi tiedotteessaan.

Yhteydenotot ovat tapahtuneet puhelimitse tai suoraan. 

Oikea poliisi ei koskaan pyydä pankkitunnuksia

Poliisi muistuttaa, ettei se koskaan kysy verkkopankkitunnuksia tai avainlukulistan tunnuksia keneltäkään, ja pyytää ikäihmisten läheisiä keskustelemaan omaistensa kanssa siitä, että pankkikortti- ja tilitietoja ei tule luovuttaa kenellekään.

Poliisi suosittelee myös pankki- ja luottokorttitietoihin asetettavia turvarajoja ostoille ja käteisnostoille. Turvarajat suojaavat kortteja väärinkäytön varalta.

Poliisi ohjeistaa, että mikäli poliisiksi tekeytyvä henkilö pyytää verkkopankkitunnuksia, tulisi häneltä kysyä hänen nimeään ja poliisilaitosta, jossa tämä työskentelee. Sitten tulisi soittaa kyseisen poliisilaitoksen keskukseen ja pyytää ottamaan yhteyttä tietoja pyytävään poliisiin.

Mikäli näitä tietoja ei saa, tulisi soittaa hätänumeroon 112 ja ilmoittaa valepoliisista.

Poliisi muistuttaa myös, että mikäli epäilee tulleensa huijatuksi, asiasta on ilmoitettava välittömästi pankkiin. 


Lue myös:

    Uusimmat