Mainos

Valepoliisi huijasi vanhukselta tuhansia euroja Haapajärvellä – teki tilisiirron jo puhelun aikana

Poliisiksi esittäytynyt huijari onnistui urkkimaan haapajärviseltä vanhukselta pankkitunnukset puhelimitse. Puhelun aikana naisen tililtä katosi 6 100 euroa.

Vanhemmalle naishenkilölle soittanut huijari uskotteli olevansa poliisi. Hän oli väittänyt naiselle, että tämän pankkikortti olisi kopioitu ja rahoja oltaisiin siirtämässä tililtä. Tämän estääkseen naisen piti kertoa miehelle pankkitunnuksensa.

Nainen teki ilmoituksen poliisille heti puhelun jälkeen ymmärrettyään tulleensa huijatuksi. Mies oli kuitenkin ehtinyt jo siirtää naisen tililtä 6 100 euroa rahansiirtofirman kautta toiselle tilille.

Oulun poliisilaitoksella on kirjattu useita vastaavanlaisia rikosilmoituksia, joista osa on jäänyt yrityksen asteelle. Vastaavanlaiset huijaukset ovat yleistyneet laajasta tiedottamisesta huolimatta.

Rikosylikomisario Ilkka Piispanen esittää Oulun poliisilaitoksen tiedotteessa, että tämän kaltaista rikollisuutta voitaisiin estää räätälöimällä ikäihimisille rajoitetut tilinkäyttöoikeudet, esimerkiksi poistamalla mahdollisuuden saldorajan muuttamiseen verkkopankkitunnuksia käyttäen.

Poliisi muistuttaa jälleen, että pankkitunnukset ovat henkilökohtaiset, eikä niitä tule antaa kenellekään. Poliisi- tai pankki ei tarvitse koskaan asiakkaan pankkitunnuksia.

– Huijari voi olla sitkeä puhelimessa, mutta älä anna periksi. Saat olla töykeä ja sulkea puhelimen. Jos tulit huijatuksi, älä epäröi vaan ota välittömästi yhteys pankkiisi ja poliisiin, tiedotteessa neuvotaan.

Poliisi kehottaa omaisia opastamaan iäkkäitä läheisiään pankkitunnusten käytön suhteen, jotta huijauksilta vältyttäisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.