Poliisi valmistautuu kuulustelemaan Oulun ambulanssivarasta – aggressiivinen potilas kaahasi karkuun kahtasataa

Poliisi kiittelee ensihoitajien toimintaa tiukassa tilanteessa. Hyvinvointialueen omistama ambulanssi vaurioitui ulosajossa.

Pohjois-Pohjanmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan koskien Oulun Haukiputaalla tapahtunutta ambulanssivarkautta. Noin 40-vuotiasta miestä oltiin kuljettamassa päivystyspoliklinikalle varhain lauantaiaamuna, kun potilas muuttui Nelostiellä aggressiiviseksi. 

Ensihoitajat joutuivat pysäyttämään ajoneuvon ja poistumaan ambulanssista.

– Ensihoitajat toimivat tilanteessa juuri oikein. Väistivät aggressiivista henkilöä ja poistuivat ajoneuvosta, kiittelee päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Sormunen MTV Uutisille sunnuntaina.

Tilanteessa ei ehtinyt tapahtua poliisin tietojen mukaan pahoinpitelyä, vaikka potilas aggressiivinen olikin. Ensihoitajien poistuttua ambulanssista potilas otti auton käyttöönsä ja sai peräänsä poliisipartion. 

Hurjimmillaan mies kaahasi sairasautolla 190 kilometriä tunnissa. Haukiväylältä Heitontielle jatkunut takaa-ajo päätyi ambulanssin ulosajoon.

– Esitutkinnassa yksi kuultavista asianomistajista on Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde, jonka omistama ulosajossa vaurioitunut ambulanssi on.

Esitutkinnassa kuullaan hyvinvointialueen edustajan lisäksi tilanteessa mukana olleita ensihoitajia sekä takaa-ajoon osallistuneita poliiseja.

– Epäiltyä kuulustellaan heti kun se on mahdollista, sanoo Sormunen.

Kun ambulanssin käyttöönsä ottanut mies oli saatu eilen aamulla kiinni, hänet toimitettiin päivystyspoliklinikalle. Sen tarkemmin poliisi ei halua ambulanssivarkaasta kertoa, koska kyseessä ovat henkilökohtaiseen terveydentilaan liittyvät tiedot. 

Teon tutkittava tunnusmerkistö kuitenkin on tänään tarkentunut.

– Asiaa tutkitaan nyt moottorikulkuneuvon käyttövarkautena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Pyrimme saamaan esitutkinnan valmiiksi niin pian kuin mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat