Poliisi: Valkeakosken rekkalevikkeellä tapahtuneessa autoampumisessa oli kyse kahden ryhmän välienselvittelystä

Valkeakosken maanantaisessa ampumisessa oli kyse kahden ryhmän välienselvittelystä, kertoo rikosylikomisario Sakari Tuominen Sisä-Suomen poliisilaitokselta. Kaikki tapahtuman osalliset olivat poliisin mukaan pirkanmaalaisia.

Poliisin mukaan ryhmät olivat sopineet tapaamisen, johon olivat menneet autoilla. Toisessa autossa oli kaksi ja toisessa viisi ihmistä. Poliisin mukaan kahden hengen ryhmästä ammuttiin kohti viiden hengen ryhmää.

Tapahtumat etenivät poliisin mukaan nopeasti väkivaltaiseksi tapaamisen alettua.

– Tapahtumien tarkka kulku on edelleen epäselvä ja tutkinta jatkuu, sanoo Sakari Tuominen.

–  Vanhoja kaunoja on menty selvittelemään.

Ampumisessa käytettiin revolveria ja haulikkoa, ja tilanteessa kuoli 1990-luvulla syntynyt mies. Ampumisessa loukkaantunut mies toimitettiin sairaalahoitoon. Poliisi kuitenkin kertoi tiistaina, että hänen kuulustelunsa oli pystytty aloittamaan.

Poliisi kertoo tutkivansa tapahtumia epäiltynä tappona ja tapon yrityksenä. Poliisin mukaan tapahtumista ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Poliisi aikoo esittää kahta teosta epäiltyä miestä vangittavaksi torstaina. He ovat poliisin "vanhoja tuttuja", mutta heillä ei ole merkittävää rikoshistoriaa.

Ampuminen tapahtui maanantai-iltana rekkalevikkeellä Valkeakoskella. Rekkalevike sijaitsee Niementiellä, josta erkanee vanha Kolmostie kohti Helsinkiä. Poliisi sai tiedon tapahtumasta puoli kahdeksan maissa illalla. Poliisin mukaan tapahtumista ilmoitti hätäkeskukseen ulkopuolinen ihminen.

Lue myös:

    Uusimmat