Poliisi tutkii Valkeakosken maanantaista ampumatapausta henkirikoksena

Valkeakosken eilisiltaisessa ampumatapauksessa on kuollut yksi ihminen. Sisä-Suomen poliisi tutkii tapausta henkirikoksena.

Kuollut on 1990-luvulla syntynyt pirkanmaalainen mies, vahvistaa tutkintaa johtava rikosylikomisario Sakari Tuominen. Hän ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin, miltä paikkakunnalta mies on kotoisin.

Poliisi löysi paikalta myös toisen henkilön, joka oli loukkaantunut. Hän on sairaalahoidossa, mutta Tuomisen mukaan häntä pystytään mahdollisesti kuulustelemaan vielä tänään. Loukkaantunut on Tuomisen mukaan samalta paikkakunnalta kuin epäillyn henkirikoksen uhriksi joutunut mies.

Ampumavälikohtaus tapahtui maanantai-iltana rekkalevikkeellä Valkeakoskella. Rekkalevike sijaitsee Niementiellä, josta erkanee vanha kolmostie kohti Helsinkiä. Poliisi sai tiedon tapahtumasta puoli kahdeksan maissa illalla.

Tuomisen mukaan ulkopuolinen henkilö soitti hätäkeskukseen. Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan soittaja ei kuitenkaan ehtinyt nähdä itse ampumista.

Poliisin tietojen mukaan paikalla on ollut kaksi eri autoseuruetta. Epäiltyjä on Tuomisen mukaan useita – montako, siitä ei vielä ole varmuutta.

– Tapahtumien kulku on tässä vaiheessa vielä epäselvä, sanoo Tuominen.

Sisä-Suomen poliisi kertoi eilen illalla viestipalvelu Twitterissä, että ampumavälikohtauksesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Ampumavälikohtauksessa kuolleesta ja henkirikosepäilystä kertoi ensin Aamulehti. 

Lue myös:

    Uusimmat