Poliisi vaatii äitinsä murhan yrityksestä epäiltyä miestä vangittavaksi – äidin tila on vakava, naista ei pysty kuulemaan

Poliisi vaatii 28-vuotiasta miestä vangittavaksi epäiltynä äitinsä murhan yrityksestä ja törkeästä tuhotyöstä. Teko tapahtui sunnuntai-iltana Kirkkonummella naisen ja hänen aikuisen poikansa kotona.

Miehen vangitsemista käsitellään torstaiaamuna Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Poliisi epäilee, että 28-vuotias mies pahoinpiteli ensin äitiään, jonka jälkeen hän sytytti kerrostaloasunnon tuleen. Poliisi ei kerro, millä tavalla mies pahoinpiteli naista.

Hätäkeskus sai sunnuntai-iltana kello 19.46 ilmoituksen tulipalosta, joka oli syttynyt Kirkkonummen keskustassa sijaitsevassa kerrostalohuoneistossa.

Poliisi ehti ensimmäisenä paikalle ja evakuoi asunnosta 28-vuotiaan miehen. Sen jälkeen poliisi aloitti kerrostalossa asuvien ihmisten evakuoinnin.

Pelastuslaitos sammutti tulipalon ja haki asunnosta miehen vakavasti loukkaantuneen 59-vuotiaan äidin.

Naista ei välttämättä päästä kuulemaan

Poliisin mukaan äidin tila on vakava. Nainen on sairaalahoidossa ja edelleen tajuttomana.

– Siitä ei ole mitään arviota, milloin häntä päästään kuulemaan tai päästäänkö ollenkaan. Hänen tilansa on vakava eikä hän kykene kuulusteluihin ainakaan vielä, rikoskomisario Nina Kangas Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo.

Aikuinen poika vietiin tulipalon jälkeen sairaalaan tarkastettavaksi, mutta hän ei saanut palossa vakavia vammoja. Poika on tällä hetkellä pidätettynä.

– Häntä on kuulusteltu nyt kaksi kertaa ja hän on myöntänyt tekonsa. Motiivipuoli ja hänen ajatuksensa teon takana ovat asioita, joita vielä kuulusteluissa selvitetään.

Tulipalossa ei loukkantunut muita kerrostalon asukkaita 59-vuotiaan naisen lisäksi.

Poliisin mukaan naisen ja aikuisen pojan asunto kärsi vakavia vaurioita ja muutamaan muuhunkin asuntoon tuli savuvahinkoja. Kerrostalon muut asukkaat ovat jo päässeet palaamaan koteihinsa.

Lue myös:

    Uusimmat