Mainos

Poliisi vaatii äitinsä murhan yrityksestä epäiltyä miestä vangittavaksi – äidin tila on vakava, naista ei pysty kuulemaan

Poliisi vaatii 28-vuotiasta miestä vangittavaksi epäiltynä äitinsä murhan yrityksestä ja törkeästä tuhotyöstä. Teko tapahtui sunnuntai-iltana Kirkkonummella naisen ja hänen aikuisen poikansa kotona.

Miehen vangitsemista käsitellään torstaiaamuna Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Poliisi epäilee, että 28-vuotias mies pahoinpiteli ensin äitiään, jonka jälkeen hän sytytti kerrostaloasunnon tuleen. Poliisi ei kerro, millä tavalla mies pahoinpiteli naista.

Hätäkeskus sai sunnuntai-iltana kello 19.46 ilmoituksen tulipalosta, joka oli syttynyt Kirkkonummen keskustassa sijaitsevassa kerrostalohuoneistossa.

Poliisi ehti ensimmäisenä paikalle ja evakuoi asunnosta 28-vuotiaan miehen. Sen jälkeen poliisi aloitti kerrostalossa asuvien ihmisten evakuoinnin.

Pelastuslaitos sammutti tulipalon ja haki asunnosta miehen vakavasti loukkaantuneen 59-vuotiaan äidin.

Naista ei välttämättä päästä kuulemaan

Poliisin mukaan äidin tila on vakava. Nainen on sairaalahoidossa ja edelleen tajuttomana.

– Siitä ei ole mitään arviota, milloin häntä päästään kuulemaan tai päästäänkö ollenkaan. Hänen tilansa on vakava eikä hän kykene kuulusteluihin ainakaan vielä, rikoskomisario Nina Kangas Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo.

Aikuinen poika vietiin tulipalon jälkeen sairaalaan tarkastettavaksi, mutta hän ei saanut palossa vakavia vammoja. Poika on tällä hetkellä pidätettynä.

– Häntä on kuulusteltu nyt kaksi kertaa ja hän on myöntänyt tekonsa. Motiivipuoli ja hänen ajatuksensa teon takana ovat asioita, joita vielä kuulusteluissa selvitetään.

Tulipalossa ei loukkantunut muita kerrostalon asukkaita 59-vuotiaan naisen lisäksi.

Poliisin mukaan naisen ja aikuisen pojan asunto kärsi vakavia vaurioita ja muutamaan muuhunkin asuntoon tuli savuvahinkoja. Kerrostalon muut asukkaat ovat jo päässeet palaamaan koteihinsa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.