Uusnatsimarssilla lähinnä nuoria ja keski-ikäisiä miehiä – Mukana myös Asema-aukion tapauksesta epäilty

Hakaniemestä lähteneessä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoituksessa osallistujina oli pääasiassa nuoria ja keski-ikäisiä miehiä. Joukossa oli myös joitakin naisia.

Huudot, kuten ”eläköön kansallissosialismi” ja ”saastat ulos”, olivat suomeksi, mutta joukosta kuului myös ruotsia. Uusnatsit marssivat kolmirivissä, ja etummaiset kantoivat liikkeen vihreitä lippuja.

Hakaniemessä oli paikalla myös Suomen vastarintaliikkeen aktiivi Jesse Torniainen, jota epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta Asema-aukion syyskuisen mielenosoituksen aikana. Torniaisen nimellä olevalla Twitter-tilillä kerrottiin, että poliisi olisi käskenyt häntä sittemmin poistumaan keskustasta.

Helsinki ilman natseja -nimellä kulkeneeseen vastamielenosoitukseen osallistui lähinnä nuoria aikuisia. Moni mielenosoittaja oli peittänyt kasvonsa, ja osa kantoi kylttejä, joissa tuomittiin natsit ja rasismi tai kannatettiin tasa-arvoa. 

612-soihtukulkueen osallistujat olivat sekä miehiä että naisia, niin nuoria kuin iäkkäitäkin ihmisiä. Töölöntorilla ihmisillä oli Suomen lippuja ja leijonakylttejä, mutta kulkueessa niitä ei näkynyt.

Iltakymmeneen mennessä ainoa päivän mielenosoituksiin liittyvä rikosepäily oli ruotsalaisen uusnatsin epäilty pahoinpitely, joka tapahtui marssin yhteydessä. Rikoksesta epäillään suomalaista vastamielenosoittajamiestä, kertoo tutkinnanjohtaja Petri Juvonen.

4:36

Epäilty pahoinpitely tapahtui poliisiautossa, minne miehet oli siirretty kulkueen aikana tapahtuneen nujakan jälkeen. Juvosen mukaan tilanteessa ei tiedetty, että kyseiset miehet eivät ole "samalla puolella".


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja