Mainos

Kuvat: Poliisi tarvitsi voimakeinoja uusnatsien mielenosoituksessa – kulkueeseen päässyt vastustaja ja ruotsalainen osallistuja kiinni

Uusnatsimarssi Hakaniemen torilta on saapunut Kaisaniemeen. Paikalla on poliisin mukaan alle kaksisataa mielenosoittajaa.

Marssijat huusivat muun muassa "eläköön kansallissosialismi" ja "saastat ulos".

Poliisi on ottanut kiinni ainakin kaksi henkilöä, jotka hyökkäsivät kulkueen kimppuun. Toinen kiinniotetuista on kuljetettu Pasilaan pahoinpitelystä epäiltynä, toinen sairaalaan tarkastettavaksi. 

MTV Uutisten paikalla olevan toimittajan Päivi Hannulan mukaan poliisi kertoi aluksi, että molemmat kiinniotetut kuuluivat Pohjoismaisten vastarintaliikkeen kulkueeseen.

Poliisi kuitenkin täsmensi myöhemmin, ettei toistaiseksi ole tietoa, kuuluvatko kiinniotetut PVL:ään.

Paikalla on myös Suomen vastarintaliikkeen aktiivi Jesse Torniainen, jota epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta Asema-aukion syyskuisen mielenosoituksen aikana.

Uusnatsien ja natsien vastaisten mielenosoitusten oli määrä Kaisaniemen puistossa Helsingin keskustassa. Poliisi arvioi, että natsien vastaisessa mielenosoituksessa on paikalla useampi tuhat ihmistä.

Poliisi teki keskelle puistoa autoista ja ihmisistä linjan uusnatsien ja vastamielenosoittajien välille. STT:n paikalla olevan toimittajan mukaan paikalla on noin 40 poliisiautoa.

Uusnatsit poistuivat kuitenkin paikalta ennen kuin ryhmät ehtivät kohdata.

Natsien vastainen mielenosoitus rauhallinen

Natsien vastainen mielenosoitus keräsi Helsingin Asema-aukion täyteen ihmisiä. Helsingin poliisi kertoi Twitterissä, että paikalla on lähes tuhat ihmistä ja mielenosoitus alkoi rauhallisesti. Poliisi on näkyvästi paikalla.

Paikalla olevan STT:n toimittajan mukaan aukiolla kuultiin muun muassa "Ei natseja Helsinkiin, ei natseja mihinkään" -huutoja. Helsinki ilman natseja -tapahtuman järjestäjiksi ovat ilmoittautuneet antifasistinen Varisverkosto, anarkistinen A-ryhmä sekä Helsingin Vasemmistonuoret.

17:13

Korjattu juttua, poliisi vahvistaa, että PVL:n kulkueeseen osallistuneita on otettu kiinni. Poliisi ei kuitenkaan vahvista, ovatko kiinniotetut PVLn jäseniä.

Otsikkoa korjattu kello 20.40. Poliisilla aiemmin tieto, että molemmat kiinniotetut olisivat osallistuneet kulkueeseen, mutta myöhemmin täsmentyneiden tietojen mukaan toinen kiinniotetuista oli tunnettu uusnatsien vastustaja, jota epäillään nyt pahoinpitelystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.