Ainakin viiden parikymppisen miehen epäillään kuolleen myrkytykseen Turussa

Turussa on huhtikuun aikana menehtynyt yllättäen viisi noin 20-vuotiasta miestä. Asiasta tiedottaa Lounais-Suomen poliisi.

Poliisin mukaan miehet ovat kuolleet yksityisasunnoissa eri ajankohtina eri puolilla Turkua. Kuolemien epäillään johtuvan todennäköisesti huumausaineiden, alkoholin ja lääkkeiden yliannostuksesta tai niiden yhteisvaikutuksesta.

Lounais-Suomen poliisin mukaan tapahtumien ei epäillä välittömästi liittyvän toisiinsa, mutta kaikissa kuolemantapauksissa on yhdistäviä tekijöitä.

– Useiden nuorten henkilöiden kuolemat näin lyhyellä aikavälillä antavat aihetta epäillä, että Turun seudulla leviää nyt nuorten keskuudessa poikkeuksellisen vaarallista lääke- tai huumausainetta, sanoo rikosylikomisario Jari Riiali Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Muun muassa A-klinikkasäätiö on poliisin mukaan varoittanut katukaupassa myynnissä olevista rauhoittavista lääkkeistä, joita on mahdollisesti terästetty fentanyylillä.

Fentanyyliä on tietojen mukaan lisätty alpratsolaami-valmisteisiin. Ainakin Ksalol-nimisen katukaupassa myytävän alpratsolaamin epäillään kevään aikana aiheuttaneen kuolemia ja sairaalahoitojaksoja Suomessa.

– Katukaupassa myytäviä lääkkeitä ei tule käyttää, koska niiden sisältö ei vastaa pakkauksessa mainittua tuotesisältöä, Riiali sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja