Mainos

Poliisi tutkii Nokian kuolemantapauksia

Poliisi epäilee, että kaksi ihmistä kuoli Nokian pilaantuneen veden vuoksi. Poliisi on aloittanut rikostutkinnan kahdesta kuolemantuottamuksesta. Toinen vainajista oli tamperelainen nainen ja toinen nokialainen mies. Nainen kuoli Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ja mies löydettiin kuolleena kotoaan.

Kuolemansyyntutkinta tehtiin kaikkiaan seitsemästä vainajasta. Viidessä tapauksessa varmistui, että kuolema ei johtunut pilaantuneesta vedestä.

- He ovat mahdollisesti juoneet pilaantunutta vettä, mutta mikään ei viittaa siihen, että vedellä olisi ollut merkitystä kuolemassa, tarkentaa rikoskomisario Hannu Kallioniemi Tampereen poliisista.

Kallioniemen mukaan kuolemantuottamuksesta epäillään ainakin sitä vesilaitoksen työntekijää, joka jätti juoma- ja jätevesiputkien välisen venttiilin auki. Tässä vaiheessa on hänen mukaansa epävarmaa, miten pitkälle esimiesportaisiin vastuun katsotaan ulottuvan.

Poliisi epäilee venttiilin avannutta henkilöä jo entuudestaan yleisvaaran tuottamuksesta. Lisäksi Nokian vesilaitoksen johtajan ja toisen esimiesasemassa olevan virkamiehen epäillään syyllistyneen tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen.

- Poliisitutkinta kokonaisuutena on vielä kesken, kuolemantapaukset ovat siinä yksi osa, Kallioniemi toteaa. Hän arvioi poliisitutkinnan kestävän vielä useita kuukausia.

Korvauksia jo parille tuhannelle

Jo parituhatta nokialaista on saanut vakuutuskorvauksia vesikriisin ja vatsatautiepidemian aiheuttamista vahingoista. Vakuutusyhtiö Ifin Nokia-yhteyshenkilö Hilkka Roiha-Lindberg kertoo, että vakuutuspäätöksiä todennäköisesti tehdään vielä toinen mokoma.

Yksityishenkilöiden kärsimät henkilövahingot kuuluvat Nokian kaupungin vastuuvakuutuksen piiriin. Sen sijaan korvausvaatimukset niistä vahingoista, joita vesikriisi aiheutti paikallisten yritysten liiketoiminnalle, ovat Nokian kaupungin vastuulla.

Vakuutusyhtiö kokoaa myös yrittäjien korvaushakemukset ja välittää ne edelleen Nokian kaupungille. Hallintojohtaja Pauliina Mäenpään mukaan kaupunki on tähän mennessä saanut runsaat 500 korvaushakemusta, joita käsitellään parhaillaan. Korvausten maksua ei vielä ole aloitettu.

Jäteveden pääseminen juomaveteen aiheutti viime marras-joulukuussa laajan vatsatautiepidemian Nokialla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.