Mainos

Poliisi tutkii lääkärilaukun sisällön

Helsingin poliisi aikoo tutkituttaa Hiihtoliiton lääkelaukusta löytyneet ylimääräiset ruiskut ja infuusionestepussit keskusrikospoliisin (krp) rikosteknisessä laboratoriossa. Pyyntö ruiskujen ja muiden tavaroiden tutkimisesta lähtee krp:n laboratorioon heti huomenna tiistaina.

Tavaroiden tutkituttamisesta päätti Malmin poliisipiirin päällikkö Mauri Hyppönen sen jälkeen, kun hän oli neuvotellut Helsingin poliisikomentajan Paavo Koskelan kanssa. Lääkelaukun ylimääräiset tavarat ovat tähän asti olleet Malmin poliisin huostassa, ja tapausta on käsitelty löytötavara-asiana.

Opetusministeriö teki myöhemmin tänään tutkintapyynnön, minkä takia doping-jupakkaa selvitetään nyt myös Helsingin rikospoliisin puolella. Ministeriö pyytää poliisia selvittämään, liittyykö doping-skandaaliin mitään rikosta. Tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Pentti Kaukon mukaan mitään päätöksiä mahdollisesta esitutkinnan aloittamisesta ei ole tehty. Lääkelaukun tavarat aiotaan kuitenkin tutkia joka tapauksessa, vaikka rikosepäilyille ei löytyisikään katetta.

Dopingskandaalin paisuminen ja jupakan yhteiskunnalliset ulottuvuudet vaikuttivat siihen, että poliisi päätti ottaa tarkempaa selkoa ruiskuista. Lääkelaukun ylimääräiset tavarat halutaan kuitenkin tutkia ennen kaikkea siltä varalta, että niitä saatetaan vielä tarvita todisteina jossakin rikosjutussa.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja