Uutta tietoa Asikkalan taksisurmasta: 19-vuotias uhri oli ottanut 24-vuotiaan miehen taksinsa kyytiin Lahdessa – taksamittari ei ollut päällä

19-vuotias uhri oli ottanut 24-vuotiaan miehen taksinsa kyytiin Lahdessa – tämä Asikkalan taksisurmasta nyt tiedetään 3:28
Nuoren taksikuskin surmasta epäilty määrättiin tutkintavankeuteen – tämä tapauksesta tiedetään. Haastattelussa tapauksen tutkinnanjohtaja.

Poliisi on kertonut uusia yksityiskohtia Asikkalan taksisurmaan liittyen. Poliisin mukaan uhri otti ennen kuolemaansa 24-vuotiaan miehen taksinsa kyytiin Lahdessa. Miestä epäillään nyt nuoren naisen murhasta.

Poliisi kertoo saaneensa tiedon epäillystä henkirikoksesta hätäkeskukseen lauantaiaamuna tulleen puhelun jälkeen. Henkirikosepäily virisi, kun poliisipartio saapui tehtäväpaikalle noin puoli kuuden aikaan aamulla.

Pian poliisi kertoi tutkivansa asiaa murhana.

Nyt poliisi kertoo saaneensa esitutkinnassa selville, että henkirikoksen uhriksi joutunut 19-vuotias nainen oli ennen kuolemaansa työvuorossa. Nainen oli taksinkuljettaja.

Nainen oli poliisin mukaan ottanut Lahden keskustasta kyytiinsä 24-vuotiaan aiemmin taksinkuljettajana toimineen vääksyläismiehen.

Poliisin tietojen mukaan kaksikko oli matkannut Lahden keskustasta kohti Asikkalaa. Poliisin mukaan taksamittari ei ollut matkan aikana päällä.

Henkirikoksen uskotaan tapahtuneen pian tämän jälkeen.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskisen mukaan poliisilla ei ole toistaiseksi tietoa, miksei taksamittari ollut kyydin aikana päällä. Kiiskisen mukaan on mahdollista, että kyse oli jonkinlaisesta etukäteen sovitusta matkasta tai että matkalle oli sovittu etukäteen hinta. 

Poliisilla ei ole toistaiseksi käsitystä epäillyn henkirikoksen mahdollisesta motiivista.

– Ei ole varmaa tietoa. Sitä selvitellään, mitä lauantaina on tapahtunut.

Kiiskinen ei kommentoi sitä, tunsivatko nainen ja mies entuudestaan. 

– Poliisi selvittää miehen ja naisen välistä tietämistä ja tuntemista. 

Auto löydettiin hiekkakuopalta, ruumis läheltä

Kiiskisen mukaan naisen käyttämä auto löydettiin lauantaina Asikkalassa sijaitsevasta saaresta, erään hiekkakuopan luota. Poliisi ei kommentoi, löydettiinkö myös naisen ruumis samalla kertaa. Kiiskisen mukaan ruumis löydettiin kuitenkin läheltä.

Myös epäilty löydettiin saman aamun aikana kiinni "hyvin läheltä", samasta saaresta.

Kiiskinen ei ota kantaa epäillyn henkirikoksen tekotapaan tai muihin henkirikoksen yksityiskohtiin.

Poliisi kertoo jatkavansa esitutkintaa muun muassa kuulusteluin.

– Poliisi jatkaa asian selvittämistä mm. kuulustelemalla uhrin ja rikoksesta epäillyn kanssa yhteydessä olleita henkilöitä sekä jatkamalla eri paikkoihin kohdistuvia etsintöjä ja analysoimalla rikosteknisen tutkinnan näytteitä, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Asiassa on nostettava syyte 29. joulukuuta mennessä.

Juttua päivitetty 23.8.2022 kello 15.09: Tutkinnanjohtajan kommentit lisätty.

Juttua korjattu 23.8.2022 kello 15.11: Henkirikoksen uhri oli 19-vuotias, ei 20-vuotias, kuten jutussa aiemmin poliisin tiedotteen perusteella kerrottiin.

Juttua korjattu 23.8.2022 kello 15.28: Korjattu tekstin kohta, jossa kerrottiin, että poliisin mukaan taksimatkassa "ei ollut kyse asiakaspalvelutilanteesta". Tieto perustui poliisin MTV Uutisille välittämään tiedotteeseen, jota myöhemmin muokattiin. Poliisin mukaan on mahdollista, että matkasta oli sovittu etukäteen tai matkan hinta oli sovittu. Poliisilla ei ole asiasta varmaa tietoa, ja asiaa selvitellään.

Asikkalan henkirikosta tutkitaan murhana – epäiltynä parikymppinen mies 5:35
MTV Uutisten rikotoimituksen päällikkö Tiia Palmén kertasi eilen MTV Uutiset Livessä, mitä tapauksesta tiedetään. Katso video yltä.

Taksinkuljettajan epäilty surma: Mökkiläinen kertoo nähneensä taksin pysäköityneenä hiekkakuopille – tältä paikalla näyttää 0:31
MTV Uutiset vieraili eilen Asikkalassa. Mökkiläinen kertoi nähneensä taksin pysäköitynä syrjäisellä hiekkakuopalla.

Lue myös:

    Uusimmat