Poliisi toivoo autoilijoilta joulumieltä ja tarkastettuja rengaspaineita

Poliisin vinkit joulun menoliikenteeseen 5:17

Vilkkaimman joululiikenteen uskotaan alkavan tänään alkuillasta. Ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisilaitokselta toivoo, että jouluun rauhoittuminen näkyisi liikenteessä.

– Kyllä me toivotaan kaikille liikenteeseen lähtijöille joulumieltä. Varataan aikaa, huomioidaan muut tienkäyttäjät eikä lähdetä vain sillä omalla kiireellä liikenteeseen, Höök toteaa.

Samalla hän muistuttaa autoilijoita esimerkiksi turvaväleistä ja ajokunnon ylläpitämisestä. Jos ei ole mahdollisuutta vaihtaa kuljettajaa pitemmän matkan aikana, kehottaa poliisi pitämään taukoja ja haukkaamaan happea venyttelyn merkeissä.

Joulun menoliikenne vilkkaimmillaan iltapäivällä 0:52

Lauantaina ennustetaan runsasta lumisadetta, mikä huonontaa ajokeliä ja pahimmillaan ruuhkauttaen liikennettä. Vaikka joulumatkalaisten ennustetaankin lähtevän liikkeelle tänään, voi sään vuoksi kulku hidastua huomattavasti myös lauantaina.

Paluuliikenteen uskotaan alkavan tapaninpäivänä alkuiltapäivästä, mutta jonoutumisen uskotaan olevan menoliikennettä vähäisempää.

Höök muistuttaa autoilijoita tarkastamaan renkaiden ilmanpaineen, jos paineet on viimeksi tarkastettu renkaita vaihtaessa, sillä autoissa on joululiikenteessä monesti huomattavasti tavallista enemmän lastia. Kannattaa myös tarkastaa, että käytössä on pakkasen kestävä lasinpesuneste, ja pyyhkijän sulat on puhdistettu.

Lue myös:

    Uusimmat