Joulun menoliikenne käynnistyy vähitellen tänään, liikenteessä kannattaa säilyttää maltti

4:56
Menoliikenteen odotetaan jakaantuvan useammalle päivälle. Jonoja saattaa kuitenkin syntyä ainakin asutuskeskusten läheisyydessä.

Joulun menoliikenne alkaa tänään, mutta poliisin mukaan pahoja ruuhkia pääteillä ei ole odotettavissa. Menoliikenteen nimittäin odotetaan jakaantuvan useammalle päivälle.

Jonoja saattaa kuitenkin syntyä ainakin asutuskeskusten läheisyydessä. Siksi poliisi kehottaakin autoilijoita varautumaan sekä aikataulullisesti että henkisesti siihen, ettei liikenteessä pysty ajamaan täysin oman rytminsä mukaan. Virkavalta muistuttaa myös järkevän välimatkan eli turvavälin tärkeydestä.

Muistettava ajokeli ja pakkaaminen

Vilkkaassa liikenteessä ajettaessa on myös erityisen tärkeää huomioida keliolot ja niissä mahdollisesti tapahtuvat muutokset.

Tavarat ja matkustajat täytyy sijoittaa henkilöautoon niin, etteivät ne häiritse kuljettajan havainnointia tai ajamista eivätkä tavarat voi äkkitilanteissa sinkoutua autossa olevien päälle. Poliisi neuvoo pakkaamaan tavarat takakonttiin tai auton katolle.

Autoilijoiden apuna on jälleen perinteinen Autoliiton yleisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale. Apua löytyy numerosta: 0200  8080.

Ajokeli on huono maan keskiosissa

Sää ei suosi tänään joulun viettoon lähtijöitä, sillä osassa maata saadaan Ilmatieteen laitoksen mukaan joko vettä tai lunta. Ajokeli on huono räntä- tai lumisateen takia laajalti maan keskiosissa.

Vettä saadaan maan etelä- ja länsiosissa ja lunta itäosissa. Sen sijaan pohjoisessa sää on perjantaina pääosin poutainen.

Tieliikennekeskuksen joulunajan liikenne-ennusteet löytyvät tmfg.fi-sivun uutisista. Lisäksi tietoa ajokeleistä, ruuhkista ja esimerkiksi tietöistä löytyy kootusti osoitteesta liikennetilanne.tmfg.fi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja