Poliisi terroriepäilyistä: Vangittuina mies ja nainen

Keskusrikospoliisi on kertonut tänään lisää terrorismipidätyksistä Suomessa. Eilen KRP kertoi, että kaksi henkilöä on vangittu epäiltynä terrorismin tukemisesta.

Vangitsemisten taustalla on pitkä esitutkinta. Jutun tiedusteluvaihe alkoi jo vuonna 2009, jossa poliisi käytti muun muassa ennakoivaa puhelinkuuntelua. Juttuun liittyen on tehty myös kotietsintöjä eri puolilla pääkaupunkiseutua. Kotietsinnöissä on takavarikoitu asiakirjoja ja muita tietoja, joita tutkitaan parhaillaan.

Poliisin mukaan kyseessä on yksittäistapaus. Suomeen kohdistuva uhka on lähinnä terrorismin tukemista. Poliisi ei kommentoi kyseisen tapauksen tukirahojen summaa.

Supo: Terroriuhka yhä vähäinen

Suojelupoliisin mukaan terroritekojen uhka on Suomessa yhä vähäinen.

– Vaikka tilanne on hyvä, uhka-arvioita ylläpidetään jatkuvasti, Supo kertoi tiedotustilaisuudessa.

Poliisi kertoi eilen pidättäneensä kaksi henkilöä, joita epäillään terrorismin rahoittamisesta ja värväyksestä Suomessa. Vangitsemisoikeudenkäynti oli viime lauantaina Helsingissä.

Poliisin mukaan kaksi vangittua – mies ja nainen – ovat ulkomaalaistaustaisia. Ilta-Sanomien tietojen mukaan heillä on Suomen kansalaisuus, mutta tätä asiaa poliisi ei tiedotustilaisuudessa kommentoinut.

Poliisi ei suostunut kertomaan, millaisen järjestön tukemisesta on kyse.

Poliisi tiedottaa seuraavan kerran asiasta tiistaina 27.9.

Katso Jarkko Sipilän raportti (Kymmenen uutiset 17.9.2011)

Lue myös:

    Uusimmat