Mainos

Terrorismiin liittyvästä vangitsemisesta lisätietoa tänään

Terrorismiin liittyvistä vangitsemisista on tänään luvassa lisätietoa. Keskusrikospoliisi kertoi illalla, että kaksi henkilöä on Suomessa pidätetty epäiltynä terrorismin tukemisesta.

KRP ei halunnut vielä kertoa, onko tapauksissa kyse terrorismin tukemisesta Suomessa vai ulkomailla. KRP ja suojelupoliisi pitävät tiedotustilaisuuden asiasta puolenpäivän aikaan.

Ylen mukaan epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia. Toista epäillään terrorismin rahoittamisesta ja toista värväyksestä.

Esitutkinnassa pidätettiin viime viikon keskiviikkona kaksi henkilöä, jotka ovat nyt vangittuina. Poliisi on tehnyt pääkaupunkiseudulla useassa kohteessa kotietsintöjä, joissa on takavarikoitu todistusaineistoa.

Esitutkintaa edelsi pitkä tiedusteluvaihe, josta vastasi Suojelupoliisi.

Jutun tutkintavastuu siirtyi Keskusrikospoliisin tutkintaosastolle toukokuussa 2011. Pidätykset ja kotietsinnät tehtiin yhteistyössä Suojelupoliisin kanssa ja jutun esitutkintaa jatketaan yhteisessä tutkintaryhmässä.

Pidätettyjen henkilöiden yhteyksistä tai taustoista ei ole kerrottu toistaiseksi mitään.

Tammikuussa Supon tiedottaja kertoi uutistoimisto AFP:lle, että suojelupoliisi tarkkailee useita henkilöitä, joilla on kontakteja al-Shabab -ryhmään Somaliassa.

Ruotsissa poliisi pidätti hiljattain neljä ihmistä epäiltyinä terroristi-iskun suunnittelusta Göteborgiin. Pidätetyillä kerrottiin olevan yhteyksiä al-Shabab-ryhmään

(MTV3 - AFP - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.