Mainos

Rikostoimittaja Sipilä: Suomi on edistynyt terrorismitutkinnassa

Suomessa on ollut aikaisemminkin viitteitä siitä, että maassamme olisi valmisteltu terrorismitoimintaa. Poliisin tutkimukset eivät ole kuitenkaan johtaneet aikaisemmin rikostutkintaan.

Keskusrikospoliisi kertoi tänään, että se on pidättänyt kaksi henkilöä, joita epäillään terrorismin rahoittamisesta ja värväyksestä Suomessa. Henkilöt on pidätetty.

MTV3:n uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä arvioi, että poliisi on päässyt terrorismitutkimuksissaan eteenpäin.

– Nykyäänhän Suojelupoliisilla on mahdollisuus ennakoivaan puhelinkuunteluun. Se jo riittää, että Supolla on epäily. Rikoksen ei ole tarvinnut toteutua. Puhelinkuuntelu on voinut auttaa tutkimuksissa. Supo on voinut saada myös kansainvälisen vinkin, mutta se selviää huomenna. Ehkä, Sipilä kertoo.

Sipilän mukaan Supo on kertonut vuosikertomuksissaan aikaisempina vuosina, että se on tutkinut rahoituskuvioita, jotka olisivat liittyneet terrorismivalmisteluun. Aiemmin näyttöä ei ole saatu.

Sipilän mielestä suomalaisten ei kannata kuitenkaan huolestua. Suurin ongelma on terrorismin radikalisoituminen.

– En usko, että tavalliset suomalaiset ryhtyisivät terroristeiksi. Jos nuoret maahanmuuttajat tai toisen sukupolven maahanmuuttajat tuntevat itsensä petetyiksi, silloin terrorismin mahdollisuus on olemassa.

Sipilän mukaan suomalaisten turhautuminen yhteiskuntaan on vaikuttanut äänestyskäyttäytymisenä tai aiemmin itsenäisyyspäivien mellakoina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.