Mainos

Ääriryhmien toimintaa seurataan jatkuvasti Suomessa

Norjan veritöiden jälkeen Suojelupoliisi ilmoitti, että Suomella ei ole tarvetta nostaa valmiustasoaan terrorismiuhan vuoksi. Supon apulaispäällikkö Olli Kolstelan mukaan Norjan tyyppisiin iskuihin on erittäin vaikeaa varautua, mutta suojelupoliisi seuraa ääriryhmien toimintaa jatkuvasti.

– Valmiustason nostoa harkitaan, jos Supo havaitsee jotain erityistä tapahtuvan tai saamme ulkomaiselta viranomaiselta tiedon, vihjetiedon tai uhkaussoiton. Kaikkiin signaaleihin reagoidaan, Kolstela sanoi Norjan surmien jälkeen.

Supo seurasi Norjan tapahtumien jälkeen tilannetta myös Ruotsissa ja Tanskassa, missä poliisi on ottanut kiinni useita henkilöitä epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta. Tanskassa ja Ruotsissa otettiin tuolloin kiinni yhteensä viisi terroriepäiltyä.

Suojelupoliisi on kertonut, että eri maiden viranomaiset tekevät tiivistä yhteistyötä terrori-iskujen torjumiseksi Euroopassa.

Terrorismitutkijoiden mukaan viranomaisten otteet näkyvät siinä, että oikeasti tuhovoimaisten iskujen tai niiden yritysten määrä on ollut viime vuosina vähäinen ja niiden vaikuttavuus on myös ollut vähäistä.

- Vastaavasti terrorismiin liittyviä pidätyksiä on ollut paljon EU:n alueella, muistutti terrorismintutkija Teemu Sinkkonen kesän alussa MTV3 Uutisten haastattelussa.

Tuolloin Pasilasta löytyi omatekoinen pommi ja Tapaninvainiossa sijaitsevalle huoltoasemalle heitettiin polttopullo. Samaan aikaan internetissä liikkui viestejä, joissa ylistettiin Helsingin räjähteitä.

Tänään keskusrikospoliisi ilmoitti, että kaksi henkilöä on pidätetty epäiltyinä terrorismin rahoittamisesta ja värväyksestä Suomessa. Henkilöt on vangittu.

Keskusrikospoliisi on hyvin vaitonainen terrorismitutkinnasta. Vielä ei ole tietoa, millaisesta terrorismista pidätyksissä on kyse. Keskusrikospoliisi tiedottaa asiasta huomenna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.