Poliisi kohdisti valvontaiskun taksiliikenteeseen Oulussa: Huomautuksia sateli roppakaupalla

Oulun poliisilaitoksen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Verohallinnon yhteisessä taksiliikenteen valvontaiskussa havaittiin perjantaina useita puutteita.

Poliisi kertoo, että Oulussa toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin 74 taksia, joista yhteensä 19:ssä oli huomautettavaa. Poliisi kirjoitti valvonnan aikana yhteensä 16 liikennevirhemaksua ja yhden kirjallisen huomautuksen. 

Poliisin mukaan yleisin liikennevirhemaksun syy oli luvanhaltijan nimen ja yhteystiedon nähtävillä pitämisen laiminlyöminen. Liikennevirhemaksu määrättiin myös niille kahdelle, joista puuttui liikennelupa tai selvitys ilmoituksenvaraisesta taksiliikenteen harjoittamisesta. 

Valvontaan osallistui Oulun poliisilaitoksen liikennevalvontayksikkö, Traficom ja Verohallinto.

Taksiliikenteen valvonnan päävastuu poliisilla

Taksiliikenteen toimijoita ja liikenteen harjoittamista valvovat poliisi, Liikenne- ja viestintävirasto, Verohallinto sekä aluehallintovirastot. Poliisin mukaan yhteisvalvonta on tehokas tapa valvoa taksiliikennettä. Yhdellä pysäytyksellä jokainen mukana oleva viranomainen tarkastaa samanaikaisesti omaan toimivaltaansa kuuluvia asioita.

Poliisilta tulee myös positiivista palautetta, sillä ennen kaikkea liikenneturvallisuuden näkökulmasta asiat olivat pääosin kunnossa. Vuosi sitten suoritettuun valvontaiskuun verrattuna varsinkin taksien hintatietojen esittäminen oli kehittynyt myönteiseen suuntaan. 

Lue myös:

    Uusimmat