Viranomaiset tarkastivat illalla 86 taksia Helsingissä – 51:ssä huomautettavaa

Taksilaki uudistuu tänään – Taksi Helsingin toimitusjohtaja kertoo, mitkä asiat muuttuvat parempaan suuntaan 3:06
Taksilaki uudistui syyskuussa – Taksi Helsingin toimitusjohtaja kertoo, mitkä asiat muuttuvat parempaan suuntaan

Helsingissä toteutettiin perjantai-iltana taksiliikenteen valvontaoperaatio, joka paljasti puutteita suurimmassa osassa tarkastetuissa takseissa. Poliisin mukaan asiat olivat pääosin kunnossa, mutta pieniä puutteita oli liikaa.

Iskun suorittivat yhteistyössä Helsingin poliisi, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Verohallinto ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Iskussa tarkastettiin 86 taksia, ja huomautettavaa löytyi 51 ajoneuvosta.

– Seuraamusten suuri lukumäärä osoitti valvonnan tärkeyden. Helsingissä tarkastetuista 86 taksista 44:lle määrättiin liikennevirhemaksu ja kahdelle sakkomääräys. Kyse on luvanvaraisesta ammattiliikenteestä, asioiden pitäisi olla paremmin hoidossa, toteaa ylikonstaapeli Arto Aaltonen Helsingin poliisista.

Viranomaisten mukaan eniten puutteita havaittiin taksin tietojen esittämisessä. Luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävissä 15:ssä tapauksessa ja kuljettajan nimi ei ollut matkustajien nähtävillä 16:ssa tapauksessa. Hintatietojen esittämisessä oli puutteita 17:ssä tapauksessa.

Liikennelupa tai selvitys puuttui 15 autolta ja taksivalaisin kahdelta. Lisäksi kahdessa tapauksessa ajoneuvon luvanvaraisen käytön rekisteröinti oli laiminlyöty.

Liikenteestä tavoitettiin myös yksi luvaton taksi sekä yksi katsastamaton ajoneuvo.

Valvontaan osallistui kymmenen poliisia Helsingin liikennevalvonnasta, viisi asiantuntijaa Traficomista, viisi verotarkastajaa Verohallinnosta ja kolme tarkastajaa Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. 

Toukokuusta lähtien taksiliikenteessä käytettävässä ajoneuvossa on tullut muun muassa käyttää taksivalaisinta, ja taksiliikennelupa tai sen jäljennös tulee liikennöitäessä olla mukana. Syyskuussa astuivat voimaan tietojen keräämistä koskeva velvoite sekä taksamittarin käyttämistä ja hinnoittelua koskevat muutokset.

Lue myös:

    Uusimmat