Mainos

Poliisi odottaa liikennekaaosta rekkamielenosoituksesta – suosittelee huomenna julkisia

Tiistaina järjestettävä rekkamielenosoitus aiheuttaa liikenteelle merkittävää haittaa, ennakoi Helsingin poliisi.

Poliisi suositteleekin käyttämään joukkoliikennettä. Rekkamielenosoitus lähtee liikkeelle kello 7.30 Vuosaaren satamasta ja kulkee eduskuntatalon eteen, jossa letka pysähtyy. Pääreittinä on Lahdenväylä - Sturenkatu - Helsinginkatu - Mannerheimintie. Osallistujamäärästä ei ole vielä mitään tietoa.

Poliisi kertoo, että rekkasaattueiden siirtymiset aiheuttavat liikennekatkoksia kello 7.30–8.30 välisenä aikana ja mielenosoituksen päätyttyä. Lisäksi eduskuntatalon tuntumaan pysäköidyt rekat hidastavat liikennettä.

Mielenilmausta on järjestämässä ainakin rekkaprotesti.fi -ryhmä. Mielenilmaus on kohdistettu hallituksen esitykseen, jolla poistetaan kansalliset täsmennykset EU:n kabotaasisäännöksiin. 

Kabotaasi tarkoittaa maan sisäistä kuljetusta kulkuneuvolla, joka on rekisteröity toiseen maahan. 

Runsas vuosi sitten kuorma-autoväki vaati laittoman, lähinnä rajan yli tulevan kuorma-autoliikenteen tehokkaampaa valvontaa.

Nyt suunniteltu mielenilmaus liittyy samaan asiakokonaisuuteen, sillä järjestäjien mukaan Suomen selkeät kabotaasisäännökset ovat helpottaneet ulkomaisen kuorma-autoliikenteen valvontaa.

Rekkaprotesti.fi -ryhmä on perustettu suomalaisen kuljetusalan äänitorveksi, jotta suomalaiset kuljettajat ja kuljetusyritykset olisivat myös jatkossa elinvoimaisia ja kilpailukykyisiä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.