Mainos

Video: Rekat vyöryivät eduskuntatalolle – MTV seurasi aamuruuhkaa suorana!

Aamuliikenteessä on tänään odotettavissa pääkaupunkiseudulla normaalia pahempia ruuhkia, kun rekkaprotestiin osallistuvat autot ajavat kulkueessa eduskuntatalolle. 

MTV Uutiset seuraa protestin vaikutuksia noin kello 7.45 alkaen suorassa lähetyksessä yhden osallistujan kyydistä. Samalla kuullaan kuljettajan näkemyksiä alan tulevaisuudesta ja haasteista. 

Rekkaprotesti–ryhmä on kutsunut kaikki ammattikuljettajat, kuljetusyritykset sekä eri sidosryhmät osallistumaan protestiajoon. Ajoneuvot kokoontuvat Vuosaaressa Helsingissä, josta matka suuntaa kohti keskustaa ja eduskuntataloa kello 7.30.

Rekat kulkevat kahta reittiä

REITTI 1:
Rahtarinkatu - Satamakaari - Vuotie - Meripellontie - Kehä 1 - VT3 (keskusta) - Mannerheimintie ja eduskuntatalolla pysähdys.

REITTI 2:
Rahtarinkatu - Satamakaari - Vuotie - Meripellontie - Itäväylä - Sörnäisten rantatie (keskusta) -
Pohjoisespalandi - Mannerheimintie ja eduskuntatalolla pysähdys

Autot kulkevat kahta vaihtoehtoista reittiä, joista toinen ohjataan Itäväylän ja toinen Kehä I:sen kautta.

Syynä mielenilmaukseen on se, että hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kaupallisista tavarankuljetuksista teille annetun lain 6a §:n muuttamisesta eli kansankielellä tunnetuksi tullut kabotaasilain muutos on menossa äänestykseen tänään kello 14 alkaen.

Rekkaprotestin järjestänyt ryhmä katsoo, että lakia ei tulisi missään nimessä saattaa voimaan, saati sillä aikataululla, mitä nyt on kaavailtu.

Helsingin poliisi varoittaa, että rekkamielenosoitus aiheuttaa liikenteelle merkittävää haittaa aamulla. Poliisi suositteleekin käyttämään joukkoliikennettä.

1:03

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.