Mainos

Poliisi seurasi vierestä Liedon ryöstöyrityksen valmistelua

Kuva: KRP

Poliisi löysi kotietsinnöissä räjähdysaineita, väärennettyjä matkustusasiakirjoja, aseita, todisteita pimeän työvoiman välittämisestä sekä arvokuljetusyhtiön asiakirjoja.

Kahdeksantoista henkilöä on vangittu Liedon arvokuljetusryöstön yritykseen liittyen. Kopla aikoi ryöstää arvokuljetusauton Varsinais-Suomessa Liedossa kauppakeskuksen takapihalla viime keskiviikkona.

Poliisi esti yrityksen suuroperaatiolla, jossa otettiin kiinni yksitoista miestä. Heidät vangittiin loppuviikosta. Seitsemän muuta epäiltyä on vangittu poissaolevina.

Poliisi on tehnyt pitkään tiedustelutyötä helmikuisen Turun ryöstön selvittämiseksi. Poliisi sai rikostiedustelun avulla selville epäiltyjen suunnitelman uuden arvokuljetusryöstön tekemisestä Liedossa.

Rikostarkastaja Teijo Ristola KRP:n Turun yksiköstä kertoo, että heillä ei ollut toimivaltaa puuttua pitkään jatkuneeseen valmisteluun aikaisemmin.

- Voimme puuttua vain rikolliseen toimintaan. He ovat voineet vapaasti valmistella rikosta, seurata arvokuljetusautoja ja hankkia aseita laillisesti, Ristola kertoo.

Kaikkia vangittuja henkilöitä epäillään myös kuulumisesta järjestäytyneeseen rikollisryhmään, mikä on säädetty rangaistavaksi.

Suoritetuissa kotietsinnöissä on ryhmän käytöstä löytynyt räjähdysaineita, väärennettyjä matkustusasiakirjoja, aseita ja muun muassa todisteita pimeän työvoiman välittämisestä.

Vangittuja epäillään ainakin törkeästä ryöstöstä ja sen yrityksestä, törkeästä veropetoksesta, ampuma-aserikoksesta, moottorikulkuneuvojen käyttövarkauksista, rekisterimerkintärikoksista ja väärennyksistä.

Lisäksi vangittujen käytössä olleesta, Helsingissä sijainneesta asunnosta löytyi arvokuljetusyhtiön asiakirjoja.

Lue myös:

(01.11)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.