Mainos

Poliisi sakotti haiksi pukeutunutta miestä Wienissä – Itävallan uusi naamiokielto aiheuttanut hullunkurisia tilanteita

Itävallassa hiljattain voimaantullut laki kieltää kasvojen peittämisen julkisilla paikoilla. Laki on jo aiheuttanut vaivaannuttavia ja hullunkurisia tilanteita, kertoo brittilehti The Telegraph.

Itävallan laki säädettiin, koska joidenkin musliminaisten käyttämät burka-asut sekä kasvot kokonaan peittävät hunnut ovat aiheuttaneet maassa huolta.

Lain muotoilu jättää kuitenkin poliisille runsaasti tulkinnanvaraa. Itävallasta kantautuneiden uutisten perusteella poliisi on ollut kenties turhankin tarkka uuden lain noudattamisen valvomisessa.

Brittilehti kertoo esimerkkinä tapauksen, jossa Wienissä haiksi pukeutunut mies sai sakot, koska hän ei suostunut riisumaan hai-naamariaan. Miehellä oli päällään hai-asu, koska hän mainosti juuri avattua uutta elektroniikkamyymälää.

Myymälä on kertonut tapauksesta Facebook-tilillään:


Hai-miehen työnantaja aikoo maksaa 150 euron suuruisen sakon, vaikka lain ei olekaan tarkoitus koskea työn vuoksi kasvonsa peittäviä.

The Telegraphin mukaan viime aikoina myös muun muassa kasvonsa kylmältä viimalta suojannut naispyöräilijä sekä kadulla eläinnaamareissa esiintyneet muusikot ovat joutuneet poliisin kynsiin uuden lain vuoksi.

Lehden mukaan Itävallassa on väitelty myös siitä, kuuluuko halloween maan perinteisiin, koska uusi laki ei koska naamioita, jotka kuuluvat itävaltalaiseen kulttuuriin. Viranomaiset ovat joutuneet tarkentamaan, ettei naamiokielto koske halloween-asuja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.