Poliisi rekonstruoi Pernon kaksoismurhan – katso ennennäkemätön video kylmäävästä teosta

Poliisi rekonstruoi Pernon kylmäverisen kaksoismurhan - Rikospaikka näytti ennennäkemättömän videon 10:32
Katso poliisin ennennäkemätön rekonstruktiovideo Pernon kylmäverisestä kaksoismurhasta.Video nähtiin MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa 12.4.

Kaksi vuotta sitten pääsiäisenä Turun Pernossa tapahtui kaksoismurha ja murhan yritys, jossa tekijä toimi erityisen päättäväisesti ja kylmäverisesti. Poliisi teki julmasta teosta rekonstruktiovideon, joka näytettiin tällä viikolla Rikospaikka-ohjelmassa.

Videolla poliisit esittävät tekijää ja uhreja ja siinä kuvataan koko teko kaikkine eri vaiheineen.

28-vuotias kouvolalaismies ampui ensin lauantaiyönä 3. huhtikuuta 2021 Pernossa sijaitsevan kerrostalon pihalla 27-vuotiasta kaveriaan kohti. Laukaus hipaisi 27-vuotiaan miehen ohimoa, josta alkoi vuotaa verta.

Uhri pakeni välittömästi sisälle omaan asuntoonsa, jossa hän oli yhdessä kumppaninsa ja tämän äidin kanssa. Ampuja jäi lukitun kerrostalo-oven ulkopuolelle. Kotoaan uhri soitti hätäkeskukseen.

Seuraavana 28-vuotias mies ampui kerrostalon alaovelle tullutta täysin sivullista 25-vuotiasta naista päähän. Nainen kuoli välittömästi.

Pian tämän jälkeen kerrostalon ulko-ovelle tuli asunnosta ammutun naisen mies, joka lähti ajamaan ampujaa takaa nähtyään puolisonsa kuolleen.

Juoksu päättyi kerrostalon takapihalle ja johti miesten väliseen painiin. Ampuja ei käyttänyt asettaan, mutta hän puukotti miestä vakavasti ja useita kertoja mukanaan olleella veitsellä. Uhri jäi makaamaan kerrostalon takapihalle.

Pitkäkestoinen teko

Puukotuksen jälkeen ampuja palasi kerrostalon rappuun ja nyt sisäänpääsy onnistui, koska alaovi oli auki. Ovella makasi kuolleena ja verisenä 25-vuotias nainen.

Tekijä nousi kolmanteen kerrokseen kaverinsa asunnon ovelle ja ampui lukon rikki.

Samaan aikaan asunnon sisällä 27-vuotias mies puhui paniikissa hätäkeskuksen kanssa. Hänen puolisonsa piilotteli äitinsä kanssa keittiössä pyykkitelineen alla.

Ovella tekijän aseesta loppui patruunat, mutta hän palasi autolleen ja haki niitä lisää. Paikalle saapuvien poliisiautojen hälytysäänet kuuluivat jo, mutta murhaaja ei siitä välittänyt, vaan palasi takaisin kaverinsa asuntoon.

Siellä hän käveli keittiöön, missä uhri puhui puhelimessa hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Uhri ehti kertoa puhelimeen, että ampuja on nyt sisällä. Hätäpuheluun tallentui myös kovaäänistä sadattelua.

Suuri järkytys läheisille

Tekijä kohotti aseensa lähietäisyydeltä ja ampui uhria kolme kertaa päähän. Laukaukset tallentuivat hätäpuheluun.

Uhrin puoliso ja tämän äiti todistivat kylmäveristä murhaa ja läheisensä kuolemaa aivan lähietäisyydeltä. Heidät kuljetettiin paikalta sairaalaan syvästi järkyttyneinä. 

Oikeudessa miehen teko todettiin kahdeksi murhaksi ja yhdeksi murhan yritykseksi, mutta syyntakeettomana hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta. Koska tekijä oli ymmärrystä vailla, hänet passitettiin tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon.

Lue myös:

    Uusimmat