Mainos

Poliisi: Rautatientorille tulossa huomenna ennätyssuuri ihmismäärä

Hallituksen vastaiseen mielenosoitukseen odotetaan perjantaina valtavaa joukkoa mielenosoittajia.  

– Odotamme Helsingin keskustaan useita kymmeniätuhansia ihmisiä. Jossain vaiheessa on väläytetty jopa sataatuhatta. Mutta eihän sitä tiedä ennen kuin näkee, kertoo komisario Heikki Kallio Helsingin poliisista.  

Helsingin keskustan alueella on ennenkin ollut kymmenientuhansien ihmisten massatapahtumia. Lordin voittojuhlat ja jääkiekon MM-juhlat ovat kuitenkin keskittyneet Kauppatorin ja Esplanadin puiston suunnalle. Nyt suurta ihmisjoukkoa odotetaan toiseen osaan keskustaa, Rautatieaseman kupeessa olevalle Rautatientorille.  

– Tuolla paikkaa näin isoa ihmismäärää ei ole ollut. Lisää tilaa koetetaan saada katualueelta, jos tilanne alkaa näyttää siltä, että väkeä tulee paljon, sanoo puolestaan ylikomisario Seppo Kujala.  

Keskusjärjestöjen mielenosoitus hallituksen työelämän kiristyspakettia vastaan Helsingin keskustassa alkaa perjantaina kello 11. Poliisi on varautunut sulkemaan Rautatientorille johtavat tiet autoilta kello 9.30–14 välillä. Mielenosoittajia kuljettavat linja-autotkaan eivät pääse keskustaan, vaan ne jättävät kyytiläisiään esimerkiksi Töölön Kisahallin tienoille.

"Toivottavasti käyttäydytään asiallisesti"

Helsingin mielenosoituksissa on aina silloin tällöin rikottu omaisuutta. Ylikomisario Kujala huomauttaa, että perjantaina keskustaan on saapumassa suuri määrä tavallisia kansalaisia, ja mahdolliset vahingonaiheuttajat ovat joukossa vain marginaalinen osa.  

– Vaikka vakavalla asialla ollaan liikkeellä, toivottavasti käyttäydytään asiallisesti.  
Kujalan mukaan sekä poliiseja että muita viranomaisia on tilanteessa tarpeeksi paikalla.  

SAK:n mukaan sen liittojen järjestämiä pienempiä mielenilmauksia järjestetään lisäksi ainakin Oulussa, Lahdessa, Porissa, Kajaanissa ja Hämeenlinnassa.

Oulun mielenilmaus voi liiton mukaan olla hieman suurempi. Oulun poliisilla ei kuitenkaan ollut torstaina tietoa tapahtumasta.  

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.