Tallinnan-laivalla harjoitellaan suuronnettomuutta – ihmisiä pelastetaan lautoille ja helikopteriin Länsisatamassa

Lauantaina iltamyöhään järjestetään Helsingin Länsisatamassa suuronnettomuuden meripelastusharjoitus, johon osallistuu liki 200 ihmistä, helikopteri ja useita venepartioita.

Harjoitus järjestetään Eckerö Linen Helsinki–Tallinna-väliä liikennöivällä M/S Finlandialla. Matkustajia ei ole laivassa harjoituksen aikana.

Varustamon mukaan tämän suuruusluokan harjoituksia järjestetään vain kahdesta kolmeen kertaan vuodessa. Harjoituksen järjestää Suomenlahden merivartiosto ja siihen osallistuu venepartioita muun muassa Helsingin merivartioasemalta ja Helsingin poliisilaitokselta.

Harjoituksessa simuloidaan tulipaloa ulkomerellä liikkeellä olevassa laivassa. Todellisuudessa laiva pysyy kuitenkin satamassa. M/S Finlandia laukaisee harjoituksessa kaksi sadan hengen pelastuslauttaa, joihin pelastettavat evakuoidaan pelastussukkaa pitkin.

Muutamat vakavammin loukkaantuneita simuloivat osallistujat pelastetaan suoraan laivan kannelta helikopteriin.

Pelastettavia on noin 100 ja heitä esittävät viranomaiset itse sekä viranomaisopiskelijat ja meripelastusseuran vapaaehtoiset.

Harjoitus toteutetaan lokakuussa, koska harjoittelu nimenomaan syksyn pimeissä ja kylmissä olosuhteissa on Merivartioston mukaan erityisen hyödyllistä.

Harjoitus alkaa puoli kymmeneltä illalla ja kestää arviolta kolme tuntia. Harjoituksen valonheittimet voivat näkyä lähialueella ja helikopteri näkyä ja kuulua kauemmaskin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja