Mainos

Poliisi ja rajavartiosto harjoittelevat joukkotappelun rauhoittamista Tallinnan-laivoilla

Suomen ja Viron poliisi- ja rajaviranomaiset harjoittelevat tänään Suomenlahdella joukkotappelun rauhoittamista matkustajalaivoilla.

Poliisin mukaan harjoitus näkyy jonkin verran Tallinnasta Helsinkiin matkaavilla matkustajalaivoilla, kun viranomaiset nousevat laivoihin veneistä ja helikopterista.  

– Viranomaisharjoituksessa harjoitellaan tilannetta, jossa alun perin pienemmästä konfliktista lähtenyt tilanne eskaloituu suuremmaksi kahden joukon väliseksi tappeluksi matkustajalaivalla. Viranomaisten tarkoituksena on rauhoittaa tämä tilanne, kertoo poliisijohtaja Tomi Vuori Poliisihallituksesta tiedotteessa.  

Harjoituksessa halutaan varmistaa, että merellisten tilanteiden yhteistyö toimii sekä eri viranomaisten että eri maiden viranomaisten kesken.  

Viranomaiset eivät kerro, millä matkustajalaivoilla harjoitus näkyy. Uutistoimisto BNS:n mukaan ensimmäiset harjoitukset ovat olleet 8-10 välillä aamulla Tallinkin matkustajalaivalla ja seuraavat harjoitukset tehdään illalla kello 20-22 välisenä aikana. Poliisin mukaan laivayhtiö joka tapauksessa ilmoittaa matkustajille harjoitusten alkamisesta.  

Harjoituksesta ei poliisin mukaan aiheudu haittaa matkustajille, mutta ulkopuolisia kehotetaan pitämään hieman etäisyyttä harjoituksiin.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja