Tämä tiedetään Porvoon ampumisesta nyt: Poliisi kutsuttiin tehtävälle teollisuusalueelle – vastassa oli kaksi miestä, jotka uhkasivat aseella ja aloittivat tulituksen lähes välittömästi

2:41

Keskusrikospoliisi kertoi lisätietoja Porvoon ampumistapauksesta tiedotustilaisuudessa. Viime yönä tapahtuneessa ampumisessa loukkaantui kaksi poliisia. Poliisin mukaan kyseiset poliisit oli kutsuttu tehtävälle teollisuusalueelle, missä heitä oli vastassa kaksi epäiltyä, jotka avasivat tulen lähes välittömästi.  

Tiedotustilaisuudessa oli paikalla poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen, KRP:n päällikkö Robin Lardot, Itä-Uudenmaan poliisipäällikkö Kari Rantala, Itä-Uudenmaan apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen sekä tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho.

Kahden poliisin loukkaantumiseen johtanut ampuminen tapahtui Porvoon Koneistajantiellä viime yönä noin kello 00.30.

Poliisit saivat ampumisista vammoja, jotka vaativat sairaalahoitoa. Toinen haavoittuneista poliiseista on yhä sairaalahoidossa. Toinen on päässyt sairaalasta.  

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi KRP:n tiedotustilaisuudessa, että poliisien käyttämät suojavälineet saattoivat pelastaa heidän henkensä.

Näin tilanne eteni

Apulaispoliisipäällikkö Karvonen puolestaan kertoi tiedotustilaisuudessa poliisioperaation kulusta: Porvoon tehtävä tuli tavanomaisena tehtävänä puolenyön aikaan.

Poliisi oli hälytetty Eestinmäen pienteollisuusalueelle "tavanomaiselle" tehtävälle. Perillä poliiseja oli kuitenkin ollut vastassa kaksi miestä, jotka olivat uhanneet poliiseja aseella. Poliiseja oli vaadittu luopumaan omista aseistaan.

– Uhkaajat avasivat tulen poliiseja kohti ja tässä tilanteessa poliisit loukkaantuivat, Karvonen kertoi tiedotustilaisuudessa.

Välikohtauksen jälkeen Itä-Uudenmaan poliisi aloitti alueella suuren poliisioperaation, johon kutsuttiin lisävoimia Helsingistä sekä Hämeestä. 

Tapahtumapaikka eristettiin ja loukkaantuneet kuljetettiin hoitoon Helsinkiin.

Tekijöitä etsitään yhä

Porvoon alueella oli yöllä useita tarkastuspisteitä. Epäiltyjä etsitään edelleen. Epäiltyinä on kaksi miestä. Poliisi on ottanut huomioon, että olemassa saattaa olla myös taustajoukkoja. Poliisin mukaan tämän selvittäminen on "työn alla".

Poliisin mukaan lyhyessä hetkessä tapahtui paljon.

Tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho kertoo, että epäiltyjen tuntomerkeistä pystytään luultavasti antamaan lisätietoa lähituntien aikana.

– Palaamme tähän aiheeseen, kun meillä on hieman enemmän varmuutta tapahtumista, Huhta-aho toteaa.

Poliisi ei kuitenkaan tässä vaiheessa kerro teosta tarkempia tietoja tutkinnan takia. Hänen mukaansa asioista vaikeneminen ei tarkoita etteikö poliisilla olisi käsitystä tapahtumista.

Huhta-aho kertoo käyneensä tapauksen tiimoilta "Jaakobinpainia" sen suhteen, mitä asioista voidaan tällä hetkellä julkisuudessa puhua.

Huhta-aho kertoo, että asioita on huomioitu senkin suhteen, että epäillyt voisivat koittaa poistua maasta.

Hänen mukaansa havaintoja tapahtumaan liittyen on tullut ajankohta huomioiden runsaasti.

– Huomaan sen, että meillä on kansan tuki takana.

Ammuttujen laukausten määrästä ei ole tarkkaa tietoa. Huhta-ahon mukaan laukauksia on ammuttu kuitenkin useita. Hänen tietääkseen epäillyt eivät ole loukkaantuneet tilanteessa.

Karvosen mukaan operaatioon osallistunut kymmeniä poliiseja. Tapahtumapaikalle tuli nopeasti lisää poliisipartioita paikalle.

Tutkinnanjohtaja ei kerro tässä vaiheessa esimerkiksi sitä, millä kielellä tekijät olivat kommunikoimaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja