Mainos

Poliisi otti kiinni kymmeniä aktivisteja Pyhäjoella - rikkoivat poliisiauton

Poliisi on ottanut kiinni liki 40 aktivistia Fennovoiman ydinvoimalan työmaalla Pyhäjoella.

Aktivistit olivat tunkeutuneet aamupäivällä läpi aidan alueelle. Poliisi kuljetti aktivistit Raahen poliisiasemalle.  

Poliisin mukaan aktivistit rikkoivat ainakin yhden poliisiauton ja kivittivät yhtä siviiliautoa. Kukaan ei ainakaan iltapäivään mennessä ollut loukkaantunut hulinoinnissa.  

Aktivistien mukaan poliisit suihkuttivat paprikasumutetta paikalla olevaa Ylen toimittajaa päin ja yhtä kiinniotettua kohti poliisiauton sisällä.

Toimittaja vahvisti asian omalta osaltaan Twitterissä, mutta kertoi myös, ettei kaasua mennyt hänen silmiinsä ja että tunnelma paikan päällä oli jo ennen puolta päivää rauhallinen.  

-Ilmeisesti aktivisteja sumutettiin kauempaa. Sain siitä jotain myös minäkin, sillä poskiani ja huuliani kirvelee, toimittaja Hanna Hantula kertoi Ylen sivuilla.  

Hantula kertoi niin ikään Twitterissä, että leiriä vartioivat anarkistit olivat uhanneet toista toimittajaa kameran rikkomisella.  
 

Yö poliisin pahnoilla  

  
Poliisin mukaan valtaosa aktivisteista viettää yön poliisin hoteissa.  

-Arvioisin, että valtaosa pääsee vapaaksi vasta keskiviikkona, sanoo ylikomisario Veijo Alavaikko Raahen poliisista.  

Alavaikko arvioi niin ikään, että lisää vahingontekoja saattaa vielä paljastua, kun tutkinta etenee.  

-Nyt tilanne on rauhallinen. Paikan päällä on vielä jonkin verran aktivisteja leiriytyneenä, mutta eivät rauhalliset aktivistit meitä kiinnosta, ei me sellaisia tänne kuljeteta, Alavaikko luonnehti.  

Mielenosoittajat kertoivat aamupäivällä saaneensa pysäytettyä kaikki työt ydinvoimalan alueella, mutta poliisin mukaan tieto ei pitänyt paikkaansa, van töihin tuli ainoastaan vähäisiä häiriöitä. Samoin paikalle vievä Hanhikiventie oli hetken poikki aktivistien katkaistua sen.  

Tänään tuli kuluneeksi 30 vuotta Tshernobylin ydinonnettomuudesta. Hanhikivellä on ollut erilaisia mielenilmauksia ja mielenosoittajien leirejä jo pitkään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.