Mainos

Välikohtaus ydinvoimalan työmaa-alueella Pyhäjoella: Sumutetta käytetty, aktivisteja otettu kiinni

Pyhäjoella poliisi ja järjestysmiehet ovat ottaneet kiinni useita aktivisteja, jotka tunkeutuivat aamupäivällä aidan läpi Fennovoiman ydinvoimalan työmaa-alueelle. Kiinniotettuja kuljetetaan Raahen poliisiasemalle.

Aktivistien mukaan poliisit myös suihkuttivat paprikasumutetta paikalla olevaa Ylen toimittajaa kohti ja yhtä kiinniotettua kohti poliisiauton sisällä. Toimittaja vahvistaa asian omalta osaltaan Twitterissä, mutta kertoo myös, että kaasua ei mennyt hänen silmiinsä ja että tunnelma paikan päällä oli jo ennen puolta päivää rauhallinen. 

Poliisin tiedottajan mukaan toimittaja ei joutunut poliisin toimien kohteeksi, mutta hän seurasi tilannetta läheltä. 

Mielenosoittajat kertoivat aamupäivällä saaneensa pysäytettyä kaikki työt ydinvoimalan alueella, mikä oli heidän tavoitteensa. Aktivistit sanovat kiivenneensä erilaisten koneiden rakenteisiin ja Destian parakkien seinille köysien sekä valjaiden avulla. Poliisin mukaan tieto on väärä, ja rakennustöihin tuli tunkeutumisen takia vain hetkellisiä häiriöitä. 

Mielenosoittajat kertoivat aiemmin tänään olevansa huolissaan poliisin mahdollisesta voimankäytöstä heitä kohtaan. Aktivistien mukaan paikalla oli uusia, erikoissuojattuja Mörkö-ajoneuvoja.

Mielenosoittajien mukaan aiemmin tässä kuussa Hanhikivellä poliisi on käyttänyt etälamautinta yhteen kaivinkoneeseen lukittautuneeseen aktivistiin ja paprikasumutetta noin kymmenhenkiseen mielenosoittajajoukkoon. 

Tänään on kulunut 30 vuotta Tshernobylin ydinonnettomuudesta. Hanhikivellä on ollut erilaisia mielenilmauksia ja mielenosoittajien leirejä jo pitkään. 

Poliisi pyytää yleisöä pysyttelemään tänään poissa alueelta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.