Mainos

Noin 20 mielenosoittajaa yritti sisäministeriöön pakkopalautusten takia – ministeriö kiistää poliisin väitteen rakennukseen tunkeutumisesta

Pakkopalautuksia vastaan osoitettiin mieltä tänään Helsingin Kansalaistorilla ja sisäministeriön edustalla Erottajankadulla. Molemmat mielenosoitukset ovat päättyneet.

Poliisin tietojen mukaan Kansalaistorilla olleista noin 600 mielenosoittajasta satakunta suuntasi sisäministeriön eteen.

Helsingin poliisin Twitter-tilillä kerrottiin, että Erottajankadulla olleista mielenosoittajista noin 20 henkilöä olisi tunkeutunut sisäministeriöön. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kuitenkin puhuu Twitterissä maltillisemmin. Hän sanoo, että mielenosoittajat kävelivät sisään avoimista ovista. Nergin mukaan keskustelu oli käytävä kadulla, sillä sisään tulleet eivät mahtuneet ministeriön aulaan.

Myös sisäministeriön viestintäjohtaja Mika Mäkinen kommentoi Twitterissä mielenosoittajien saapuneen rauhallisesti sisäministeriön aulaan.

Yksi sisäministeriössä sisällä olleista mielenosoittajista kertoo STT:lle, että he etenivät ministeriön eteiseen ja pyysivät tavata sisäministeri Paula Risikon (kok.). He eivät aulavahdin pyynnöstä huolimatta poistuneet, jolloin poliisi saapui poistamaan heidät paikalta. Mielenosoittaja kuvaa tilanteen sujuneen rauhallisesti.

Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja, komisario Tuomo Tuohimaa kertoo, että mielenosoituksen aikana poliisi sulki ajoväyliä sisäministeriön edustalta. Liikenne oli poikki Bulevardin ja Uudenmaankadun väliltä.

– Tilanne siellä on ohi. Sisäministeriöön tunkeutuminen oli yksittäisten henkilöiden päähänpisto. He eivät päässeet syvälle ministeriöön, vaan vain ensimmäisen oven sisään. Poliisi ei ole ottanut ketään kiinni, kertoo Tuohimaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.