Poliisi myy 37 autoaan ilman lähtöhintaa – tarjolla muun muassa Transportereita, Mondeoita ja yksi viisivuotias Eemeli

Poliisin uudet Mersu-maijat jo tien päällä 0:23
Katso videolta ylikomisario Sami Hätösen ottamat valokuvat Helsingin poliisilaitoksen uudesta Mercedes-Benzistä.

Perinteinen käytöstä poistettujen poliisiautojen huutokauppa järjestetään tänä vuonna koronapandemian vuoksi poikkeuksellisesti verkossa.

Poliisi huutokauppaa 37 käytöstä poistettua autoaan Huutokaupat.com-sivustolla. Kaikkien kohteiden lähtöhinta on ollut 0 euroa, mutta niihin on tullut jo runsaasti tarjouksia.

Kaikki huutokaupat päättyvät tulevana lauantaina 12. joulukuuta. Autojen myyntiteksteissä on kerrottu tarkka ajankohta, jolloin niitä on mahdollista mennä katsomaan ja mihin mennessä myyty auto on noudettava. Autot sijaitsevat poliisin materiaalikeskuksessa Kouvolan Kuusankoskella, mutta niiden koeajaminen ei ole mahdollista.

Kaikki ajoneuvot ovat olleet valtion käytössä. Valtaosa autoista on Volkswagen Transportereita, mutta tarjolla on myös Volkswagen Passatteja, Toyota Avensiksia, Ford Mondeoita sekä yksi Mercedes-Benzin E-sarjalainen. Tällä vuosimallin 2015 "Eemelillä" on ajettu 270 000 kilometriä, mutta autosta on vetoakseli rikki.

Mitään miljoonan kilometrin ylittäneitä tai edes sitä lähestyviä autoja ei ole myynnissä, vaan autoilla on ajettu pääosin 200 000–400 000 kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat