Poliisi Kuopion kouluhyökkääjästä: Teko on hänen taustaansa nähden erittäin yllättävä – surmattu oli opiskelukaveri

Viimeisimmät tiedot Kuopiosta! Tutkinnanjohtaja avaa kouluiskun kulkua medialle 21:22
Epäilty tekijä toimi luultavasti yksin.

Kuopion tiistaista kouluiskua tutkivan keskusrikospoliisin (KRP) tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoo, että epäilty mies ja surmattu nainen aloittivat opiskelemaan yhdessä tänä syksynä.

Tiistaisesta Kuopion kouluiskusta saatiin keskiviikkona lisää tietoa, kun tutkinnanjohtaja Olli Töyräs astui median haastateltavaksi. Töyrään mukaan tiistaina kauppakeskus Hermanista hälytettyä tulipaloa epäillään hyökkääjän sytyttämäksi.

Epäillyltä löytyny ase oli Töyrään mukaan ilmapistoolin tyyppinen. Epäilty ei ampunut aseellaan. Teossa käytettyä teräasetta Töyräs kuvaa sangen kookkaaksi.

Tällä hetkellä tiistainen kouluisku näyttää Töyrään mukaan yksittäisen henkilön yksittäiseltä teolta, jonka syy on vielä epäselvä.

– Poliisi selvittää kaikki henkilöhistoriaan kuuluvat asiat. Poliisilla ei ole tiedossa väkivaltahistoriaa, tai mitään, mikä selittäisi tekoa. Teko on taustaansa nähden erittäin yllättävä.

"Hyvin vaarallinen tilanne kaikille"

Töyräs sanoo, että epäilty Joel Marin ja iskussa kuollut nuori nainen ovat tämän syksyn opiskelutovereita.

Julkisuudessa on spekuloitu epäillyn ja surmansa saaneen parisuhteella, mutta HS:n mukaan tiedot ovat vähintäänkin epävarmoja. Tiedotustilaisuudessa Töyräs ei ottanut muuten kantaa epäillyn ja surmatun suhteeseen. 

Töyrään mukaan hyökkääjä iski koululuokassa, jossa oli tekohetkellä yli kymmenen henkilöä. Hänen mukaansa kaikki luokassa olleet olivat vaarassa.

– Tilanne oli hyvin vaarallinen kaikille.

Sekä epäilty murha että loukkaantumiset aiheutettiin luokkatilassa. Poliisi taas pysäytti hyökkääjän ampumalla luokkatilojen ulkopuolella käytävässä. Töyräs ei osannut sanoa tarkkoja minuutteja tapahtumien kestolle, mutta sanoi, että tapahtumat kävivät alusta loppuun nopeasti.

Tarkempi tapahtumien kulku on vielä tutkinnan alla. Epäilty vangitaan torstaina tai perjantaina ainakin epäiltynä murhasta ja murhien yrityksestä.

Tietoja ja videoita kaivataan

Moni asia on poliiseille edelleen epäselvä. Poliisi ei muun muassa tiedä vielä teon motiivia, koska epäiltyä ei ole vielä päästy kuulemaan.

– Häntä kuullaan heti, kun tulee vihreää valoa, sanoo tutkinnanjohtaja Olli Töyräs.

Myös epäillyn elinpiiri ja suhteet uhreihin ovat tutkinnan alla. Poliisi on päässyt tutkimaan epäillyn kotia ja muun muassa tietokonetta, mutta teknisistä ja taktisista syistä Töyräs ei vielä kommentoi niiden sisältöä.

Hän pyytää ihmisiä edelleen olemaan yhteydessä poliisiin. Kaikki mahdolliset tiedot, videot ja kuvamateriaalit ovat Töyrään mukaan tervetulleita.


Lue myös:

    Uusimmat